Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Spielberg rendezi a Ready Player One filmet

Ernest Cline zseniális regényéből biztosan fog film készülni, de a legújabb hírek nem is akárkit ültetnek a rendezői székbe.

2015.03.26. 17:18 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

2011-ben jelent meg Ernest Cline zseniális regénye, a Ready Player One, amelyhez nekünk is volt szerencsénk. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, amikorra az emberiség szinte teljesen felélte a bolygó erőforrásait. Hogy a mindennapokat ne az egyre nyomorúságosabb körülmények elviselésével kelljen tölteni, a világ leghíresebb videojáték-fejlesztője elkészítette az Oázist, egy virtuális valóságot, ahol bárki bármivé válhat, bármit megteremthet. Ezzel ő lett a világ leggazdagabb embere is. Miután meghalt, kiderült, hogy az Oázisban elrejtett néhány kulcsot, aki pedig ezeket elsőként találja meg, az örökli a teljes vagyonát. Meg is kezdődik hát a hajsza.
A regény rengeteg zenei, filmes és persze videojátékos utalást tartalmaz a ’80-as évekre, ezért nagyon sok olvasóból váltott ki nosztalgikus élményeket – nem beszélve az egyébként is jó sztoriról és a szimpatikus szereplőkről. Nem csoda hát, hogy a Warner Bros. hamar lecsapott a megfilmesítési jogokra, ám az elmúlt években nem sokat haladt a projekt. A forgatókönyvet – Cline közreműködésével – többször is átírták, de a forgatás tényleges előkészítése mind a mai napig nem kezdődött meg. Ma viszont új, fontos hír érkezett, kiderült ugyanis, hogy nem akárki fogja rendezni a filmet. A rendezői székbe ugyanis Stephen Spielberg foglal majd helyet, akit aligha kell bárkinek is bemutatni. Az ő szerepvállalása pedig könnyen jelentheti majd a remek színészi gárda összeválogatását is, valamint azt, hogy a költségvetés sem lesz épp szűkös. Az persze így is kérdés, hogy a mozi mennyit lesz képes visszaadni a regény sajátos hangulatából… ■

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2015.03.27. 07:39
Aki még nem olvasta, pótolja, mert kegyetlenül jóóó!!! Még angolul olvastam annó, de Agave kiadta magyarul.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.