Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamen a Nevermind korai változata

A horrorjáték támogatja a biofeedback megoldásokat, ezzel kifejezetten egyedi élményt kínál az erre fogékony játékosoknak.

2015.04.09. 09:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly ősszel teljesítette (másodjára már) sikeres Kickstarter kampányát a Flying Mollusk stúdió játéka, a Nevermind. A játék története olyan pszichológusokról szól, akik speciális eszközökkel képesek behatolni a betegek elméjébe, ott pedig különféle rejtvények megoldásával kibogozni a múltjuk rég eltemetett titkait, ezzel segítve őket a gyógyulásban. Természetesen a pszichiátriai esetek elméjében való barangolás nem épp séta a parkban, így a legszürreálisabb helyszínekre számíthatunk.
A játék érdekessége mégsem ebben, hanem az irányításához felhasznált technológiában, a biofeedbackben keresendő. Az Intel RealSense technológiáját használva (pontosabban az erre épülő különböző eszközökre támaszkodva) a játék figyeli a játékosok szervezetének jeleit: a szívritmusuk változását, valamint mimikájukat. Utóbbiak révén akár gesztusaikkal is irányíthatják a játék bizonyos részeit.
Bár a Nevermind igazi különlegességét ez adja, az ehhez szükséges támogatott eszközök listája egyelőre elég szegényes, valamint azok is elég borsos áron szerezhetőek be. Mivel egyelőre csak a játék korai változata érhető el a Steamen, a fejlesztők ígérik, hogy a következő hónapokban további eszközök támogatására is sor kerül. Így viszont kérdéses, hogy a játékosok közül hányan élvezhetik teljes mértékben a játék kínálta szórakozást. Természetesen a készítők gondolnak a többiekre is, így a játék hagyományos módon is irányítható. A játékról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. ■

előző
következő
Steamen a Nevermind korai változata
Steamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változataSteamen a Nevermind korai változata

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.