Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Yooka-Laylee

Kirobbanó siker a Yooka-Laylee Kickstarter kampánya

A Banjo-Kazooie szellemi örökösének gyűjtése egyetlen nap alatt meghozta a várt összeget.

2015.05.03. 14:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Banjo-Kazooie 1998-ban jelent meg Nintendo 64-re, hogy mára a legnagyobb klasszikusok közé emelkedjen. A Rare stúdió alkotása akkora sikert aratott, hogy a következő években több mellékág és folytatás is érkezett hozzá, ám az utóbbi időben szinte teljesen eltűnt a köztudatból a cím.
Hogy lesz-e valaha is újabb Banjo-Kazooie játék, egyelőre kérdéses, ám a rajongók igényeit már nehezebb vitatni. A Playtonic Games ugyanis a napokban indította útjára a Yooka-Laylee, a Banjoo-Kazooie szellemi örökösének Kickstarter kampányát. Az új játékban a medvét és madár barátját egy gekkó és egy denevér veszi át, ők Yooka és Laylee. A játékot az a Steve Mayles készíti, aki az eredeti két karaktert is megálmodta, de neki köszönhetjük a Donkey Kong széria több szereplőjét is. Az új játékban természetesen az ügyességi játékmenet dominál, amely a két karakter eltérő képességeire épül: míg Yooka ragacsos nyelvével képes tárgyakat megragadni és saját magát magasabb helyekre felhúzni, addig Laylee tud repülni és ultrahanggal támadni.
A játék elkészítéséhez a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását, amit gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt meg is kaptak. Az eredetileg kitűzött összeg 175 000 angol font volt, ám alig néhány nap telt csak el a kampány rajtja óta és máris 1 214 000 font (!) felett jár a gyűjtés. Ezzel a projekt mindenképpen bekerül a legsikeresebb Kickstarter kampányok szűkös táborába, de ha a következő másfél hónapban (amíg a gyűjtés tart) sem lankad a rajongók adakozókedve, akkor akár minden idők legsikeresebb videojátéka is lehet.
Természetesen a fejlesztés még nagyon kezdeti szakaszánál tart, ennél fogva megjelenési dátumról még korai lenne beszélni. A célplatformok azonban már ismertek. PC mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra készül el a játék, amelyről többet a hivatalos oldalon tudhattok meg. ■

Yooka-Laylee
A legutóbbi Yooka-Laylee cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.