Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sem Titanfall 2, sem Mirror’s Edge 2 nem lesz idén

Az EA előrejelzése szerint a két játék leghamarabb 2016-ban jelenhet meg.

2015.05.08. 16:39 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A napokban felbukkant a világhálón egy előrejelzés, amely az Electronic Arts bizonyos játékainak jövőjét veszi számba. A listán több cím is szerepelt, amelyek közül kettő idén biztosan nem jelenik meg, míg egy harmadik várhatóan az ősszel fog debütálni.
Az első játék a 2013-as E3-on bejelentett Mirror’s Edge 2, bár ezzel kapcsolatban senki sem lepődött meg. A játékot bejelentése óta hét lakat alatt őrzi a kiadó, az elmúlt közel két évben alig érkezett róla bárminemű információ. Láthattunk ugyan néhány előzetest, de lényegében semmit sem lehet tudni a projektről. Ha viszont hinni lehet a legújabb híreknek, akkor Faith új kalandja (ami lehet folytatás, előzmény, esetleg az első rész feldolgozása) valamikor a következő év elején jelenhet meg – ez pedig nem is hangzik olyan rosszul.
A másik játék, amelyről szó esett, szintén nem okoz túl nagy meglepetést – a Titanfall 2. A Respawn Entertainment első játéka, a Titanfall sajnos nem hozta el a beharangozott műfajmegújítást, nem lett több egy robotokkal és árkádos falon futkosással megspékelt Call of Duty. Ezzel együtt a készítők és a kiadó is lát fantáziát a címben, ezért biztosra vehetjük, hogy elkészül a folytatás. Ennek megjelenésére azonban a 2016-os pénzügyi évben (vagyis 2015 áprilisa és 2016 márciusa között) nem kerülhet sor, vagyis leghamarabb 2016 áprilisa után számíthatunk rá. A hírek szerint erre azért is hajlanak a kiadó részéről, mivel idén novemberben jelenik meg a Star Wars: Battlefront és a két játék egymáshoz közeli premierje nem lenne túl szerencsés.
A tervek szerint azonban idén visszatér egyéves kényszerpihenőjéről a Need for Speed sorozat. Mivel a széria legutóbbi részei rendre nem voltak képesek visszaállítani az egykori dicsőséget, a készítők úgy gondolták, jót fog tenni, ha egy év kimarad – így tavaly ősszel nem kaptunk új részt. Idén viszont már számíthatunk a visszatérésre, az új játékot bizonyára az E3-on fogják leleplezni.
Végül szó esett a népszerű Plants vs. Zombies mellékágáról, a Garden Warfare-ről is, amely ugyan egy kellemes akciójáték lett, különösebben nem csigázta fel a játékosokat. Ennek ellenére lesz folytatás, amelyet a készítők nagyobbnak és merészebbnek jellemeztek.
Várhatóan mindegyik játékokról az egy hónap múlva esedékes E3-on fogunk legközelebb hallani. ■

hozzászólások (5)

Sucee
Sucee 2015.05.08. 17:45
A Mirror's Edge 2-vel - ami valószínűleg nem ME2, ahogy a Mass Effect 4 sem ME4 :D - kapcsolatban akkor csak pletyka volt, hogy reboot? Akkor én úgy értelmeztem, hogy biztosan az.
GeryG
GeryG 2015.05.08. 17:58
Mivel egyelőre tényleg semmit nem lehet tudni róla, akár lehet remake, reboot, sequel, prequel, vagy borderlandsoan presequel... :D ki tudja...? :)
jeszkar
jeszkar 2015.05.08. 18:02
Igazából egyikről se tudunk semmit. A Mass Effect esetében érthető is, hogy miért, de a Mirror's Edge esetén kevésbé.
Sucee
Sucee 2015.05.08. 18:49
Jaa, csak úgy emlékeztem, hogy ezt hivatalosan tették közzé még a bejelentés idejében, de akkor tévedtem. :)
GustyX
GustyX 2015.05.08. 18:50
Én úgy tudom előzmény lesz, végülis mindegy, csak jöjjön és jól fusson nálam:D
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.