Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cossacks 3

Cossacks 3 bejelentés

A GSC Game World visszatér korábbi stratégiai játékához.

2015.05.19. 21:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cossacks: European Wars 2001-ben jelent meg és akkoriban szinte egyedülállónak számított abban, hogy a valós időben zajló csatákat gyakran több száz katona vívta a képernyőn. Bár a játékmenet nem volt túl kiforrott, összességében elég nagy sikert aratott, hogy elkészülhessen a folytatás, a 2005-ben megjelent Cossacks II: Napoleonic Wars. Ám az ezt követő egy évtizedben már nem folytatódott a széria, már csak azért sem, mert a GSC Game World ezt követően leginkább a S.T.A.L.K.E.R. játékokra fordította minden erőforrását.
Ma azonban bejelentették, hogy visszatérnek korábbi stratégiai játékukhoz, készül a Cossacks 3. A harmadik rész a jelek szerint nem kap alcímet, ám korszak tekintetében marad a XVII-XVIII. század környékén. A fejlesztők elmondása szerint az új játék valójában akár az első rész remake-jének is tekinthető, hiszen a téma és a játékmenet gerince változatlan marad. A sikeres hadjárat záloga most is a megfelelő épületek felhúzása, a rendelkezésre álló nyersanyagok kiaknázása, majd a felállított zászlóaljak taktikus irányítása lesz. Visszatérnek a monumentális méretű összecsapások is, az ígéretek szerint egyszerre akár 10 000 egység is egymásnak feszülhet a képernyőn. A korszak teljes hadi gépezete rendelkezésünkre áll majd, beleértve a nehéztüzérséget és a lovasságot is. Ám nem elég a katonákat nekivezényelni az ellenségnek, gondoskodnunk kell a megfelelő utánpótlásokról is, mind lőszer, mind élelmiszer tekintetében.
A játékba az első hírek szerint öt kampány kerül, a pályákon pedig mindig véletlenszerűen helyezkednek el a felek. Bár erről egyelőre nem érkezett hír, várhatóan lesz többjátékos mód is. A bejelentés mellé néhány kép is érkezett, ezek alapján pedig egész meggyőzően fest a játék, amely a pofás grafika mellé korrekt fizikai motort is kap, ami a puskalövedékek és az ágyúgolyók röppályáját fogja kiszámolni. A Cossacks 3 a tervek szerint valamikor ez év végén jelenhet meg. ■

előző
következő
Cossacks 3 bejelentés
Cossacks 3 bejelentésCossacks 3 bejelentésCossacks 3 bejelentés
Cossacks 3
A legutóbbi Cossacks 3 cikkek, hírek

hozzászólások (18)

somesz83
somesz83 2016.03.11. 10:21
És ez tényleg így működött "kozákéknál"! :-D
sluq
sluq 2016.04.06. 21:37
BÉTA
VodevilX
VodevilX 2016.09.21. 08:53
Elgondolkoztam egy pillanatra, azt írják, hogy picit bugos, de fasza és kb egy HD Cossacks 1 remake. A demót azért tuti kipróbálom, aztán meglátom, de mivel időm úgy sincs mostanság, inkább csak steam winter sale lesz belőle.
Christoph
Christoph 2016.09.21. 12:52
Lassan 10 éve játszottam RTS-sel (Rise of nations) lanpartin :D. De ez a Cossacks 3 akkora nosztalgiafaktorral bír, hogy elég vonzó. Csak az a baj, hogy bele kéne tanulni, amire se időm se kedvem nincs. 1-2 nosztalgiakört azt csak letolok.
Kanduhrka
Kanduhrka 2016.09.22. 00:22
Egy kis nosztalgiázás nekem is jól esett, úgy kb egész délután:D A grafika pofás, és tök jó, hogy megtartották az első rész design-ját - kár, hogy a segghülye Al-t is áthozták a régi részekből... Ha szigetes custom mapot csinálunk, akkor kb meghal az enemy, be-be próbálkozik áthozni a csapatokat, de kb ennyi. Ha meg sokat tökölünk, telerakja egységekkel a szigetét és esélytelen legyőzni. A hajók irányítása botrányszar lett:(

Mindenesetre feelinges, old-school az egész, remélem kap még pár tapaszt, mert ráfér.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.