Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Perception – horrorjátékon dolgoznak a BioShock fejlesztői

A The Deep End Games a Kickstarteren várja a játékosok támogatását.

2015.05.28. 17:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Deep End Games csapatában olyan veterán fejlesztőket is találunk, akik korábban az Irrational Gamest erősítve a BioShock szérián is dolgoztak. A stúdió első játéka a Perception címet kapta és a manapság egyre nagyobb divatnak számító túlélőhorrorok táborát fogja erősíteni. A történet egy vak nőről, Cassie-ről szól, akinek különös látomásai támadnak egy elhagyatott házról. Rövid nyomozás után rájön, hogy a hely tényleg létezik, méghozzá a massachusettsi Glouchester városában. El is utazik a félszigeten álló romos épülethez, a mi kalandunk pedig itt veszi kezdetét. Az épületben van egy jelenés – ezt a fejlesztők sem részletezték ennél jobban -, amely már generációk óta kísérti az épület aktuális lakóit, most pedig Cassie-t vette célba.
A játékmenet egész egyedinek ígérkezik. Mivel egy belső nézetű alkotásról van szó, amelynek főhőse történetesen vak, ezért a környezetünket a denevérekhez hasonló módszerrel térképezhetjük fel. Cassie látását a többi érzéke helyettesíti, így nagyon éles hallással rendelkezik. A tájékozódáshoz így mindössze fehér botját és a hangokat használhatja, vagyis egyfajta lokátor áll majd a mi rendelkezésünkre. Ennek működését az alábbi videóban nézhetitek meg, ami a várható látványvilágról is sokat elárul. Ahhoz, hogy érzékeljük a környezetünket, hangokat kell kiadnunk, csakhogy ezzel fennáll a veszélye, hogy magunkra vonjuk a jelenés figyelmét is. Ha pedig üldözőbe vesz, egyetlen esélyünk, ha elfutunk és elbújunk előle, esetleg csapdákat állítunk neki, amik elterelik a figyelmét. A házból csak úgy szabadulhatunk ki, ha megfejtjük a jelenés rejtélyét, ehhez viszont fel kell fedeznünk az egész épületet és nyomok után kell kutatnunk.
A Perception nagyon ígéretes játéknak tűnik, ám elkészítéséhez a játékosok segítségére is szüksége van a fejlesztőknek. Ezért a napokban elindítottak egy gyűjtést a Kickstarteren, ahol 150 000 dollárt tűztek ki célul. Ebből mára már bő 50 000 dollár össze is jött, így komoly esély mutatkozik rá, hogy a kampány sikerrel zárul. Az előzetes tervek között egyelőre csak egy 2016-os PC-s premier szerepel, ám megfelelő anyagi háttér összegyűlése esetén akár konzolokra is elkészülhet a játék. ■

Perception
A legutóbbi Perception cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.