Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PES 2016 részletek

Idén húszéves a focis sorozat.

2015.06.13. 15:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Konami idén sem hagyja cserben a foci szerelmeseit, ősszel menetrend szerint jön a Pro Evolution Soccer, vagyis a PES 2016. A széria - amely idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját - évről évre komoly versenyre készteti az ősi rivális FIFA sorozatot és bizonyos aspektusaiban meg is szokta előzni azt. Az előző részben új grafikus motort kapott a játék, a Fox Engine (amely a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain alatt is teljesít) idén is visszatér, vagyis most is elképesztően részletes játékosmodellekre számíthatunk – hogy a sokkal aprólékosabb animációkról ne is beszéljünk. Emellett alaposan átdolgozzák a játékmenetet is, hogy az ismét mindenki számára újszerűen, realisztikusan hasson.
A fizikai motor jelentős frissítésen esik át, aminek köszönhetően a játékosok fizikai érintkezése sokkal élethűbb lesz mind egymással, mind a labdával. Ez érvényes a levegőbeli test a test elleni küzdelmekre is, ahol az analóg karok segítségével helyezkedhetünk majd vagy billenthetjük ki az erősebb testfelépítésű játékosokat az egyensúlyukból. Ha pedig egy az egy elleni összecsapásra kerül sor, a sokat finomodó irányítás révén az irányított focista a legapróbb ujjrezdülésünkre is reagálni fog, ez pedig még finomabb, pontosabb cselezést tesz lehetővé. Mindez azonban fabatkát sem érne a megfelelő mesterséges intelligencia nélkül, amin szintén sokat dolgoznak a fejlesztők mind a csapattársak, mind az ellenfél oldalán. Az összjáték így sokkal gördülékenyebb lesz, hiszen az MI irányította játékosok is a valóságnak megfelelően fognak viselkedni: befutnak az üres területekre, szöktetik a másik játékost és hasonlók. Ugyanez érvényes a kapusokra is, akik szintén komoly fejlődésen esnek át. Ha pedig egy támadás góllal ér véget, a játékosok ünneplését is mi irányíthatjuk majd – a sorozat történetében először. A mérkőzések során bármikor megváltozhat az időjárás, a verőfényes napsütést komoly zivatar válthatja fel – ez pedig alaposan megváltoztathatja a játékmenet, hiszen vizes pályán teljesen máshogy viselkedik a labda és a játékosok is.
Persze tartalmi szempontból is van hova fejlődni a szériának, hiszen a licencek terén még mindig elmarad a riválistól. Hogy ebben lesz-e bővülés, egyelőre nem tudni (az viszont biztos, hogy a Bajnokok Ligája licencek továbbra is a PES-hez kötődnek, vagyis a FIFÁ-ban idén sem fog szerepelni), de a már jól ismert játékmódok és funkciók idén is visszatérnek, várhatóan egy sor újítás kíséretében.
A PES 2016 szeptember 17-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra, az E3-on pedig várhatóan további részletekre is fény derül majd. ■

Pro Evolution Soccer 2016
A legutóbbi Pro Evolution Soccer 2016 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.