Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony nem tervez visszafelé kompatibilitást

Jim Ryan, a cég európai vezetője azt is elárulta, hogy miért.

2015.06.17. 12:49 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Az E3 egyik nagy bejelentése a Microsofthoz köthető, hiszen kiderült, hogy év végétől az Xbox One visszafelé is kompatibilis lesz, vagyis az Xbox 360 játékokat (eleinte legalábbis egy részüket) is képes lesz futtatni. A bejelentés szinte automatikusan vonta maga után a kérdést a konkurencia felé: a Sony tervez-e hasonló funkciót a PlayStation 4-hez. Nos, a válasz röviden és tömören: nem. Ezt a cég európai részlegének vezetője, Jim Ryan jelentette ki egy interjú során, majd meg is magyarázta a döntést.
„Ez egy életképes megközelítés, pláne ha arra kéred a felhasználókat, hogy Xbox 360-ról térjenek át Xbox One-ra. De érzésem szerint lesz még néhány csavar ebben a történetben. Sajnos nincs a világon annyi szoftverfejlesztő, hogy mindenkinek mindent megcsináljunk. Minden platformgyártónak meg kell hoznia bizonyos döntéseket, mi is hoztunk egyet és ők is. Ahogy az ő meglátásuk is helyén való, úgy szerintem a miénk is. Voltaképpen még jó is, hogy vannak markáns különbségek vannak a két platform között, az emberek így eldönthetik, hogy hozzájuk melyik áll közelebb. Van már tapasztalatunk a visszafelé kompatibilitás terén. A PS3 legelső kiadása még támogatta a PS2-es játékokat, ez máig egy nagyon sokat kért funkció… de valójában alig használta valaki.”
A jelek szerint tehát a Sony valóban nem gondolkozik a Microsoftéhoz hasonló megoldásban, erőforrásaikat inkább a már meglévő funkciók, a Share Play, a letöltés közbeni játék és hasonlók továbbfejlesztésére fordítják. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.