Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2015

E3 2015
Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

Nem lesz lövöldözés a Mirror’s Edge Catalystban

Az előző játék leggyengébb részét egy az egyben kivették a fejlesztők.

2015.06.17. 20:43 | szerző: GeryG | kategória: E3 2015

A 2009-es Mirror’s Edge játékmenetének leggyengébb láncszeme a lövöldözés volt. Egyszerűen nem illett az összképbe, hogy Faith lövöldözni kezd a rendőrökre (az már más kérdés, hogy a mélybe taszítani őket már teljesen rendben volt…). Ez volt a játék legtöbbet kritizált része, ezért a Mirror’s Edge Catalyst esetében kezdettől fogva kérdéses volt, hogy mihez kezdenek ezzel a fejlesztők. Nos, ők a jelek szerint a létező legegyszerűbb utat választották: teljesen kihagyják a játékból a lövöldözést. Pontosabban ránk bizonyára tárak egész sorát fogják kilőni a rend éber őrei, ám mi ezúttal már nem kaphatjuk fel az elhagyott fegyvereket, hogy viszonozzuk a tüzet. Erről Sara Jansson, a játék producere az E3-on beszélt a Polygonnak.
„A Mirror’s Edge Catalystban egyáltalán nem használhatunk majd fegyvert. Teljesen kivágtuk ezt a részét a játéknak, még fel sem tudjuk majd venni őket. Faith ugyan harcolni fog, de ölni nem. A harcrendszer sokkal inkább a mozgásunkra fog épülni, így sokkal jobban illeszkedik majd a játékmenetbe. Amíg Faith tartja a ritmust és sikeresen köti össze az újabb és újabb mozdulatokat hiba nélkül, ezáltal folyamatosan koncentrál, addig lényegében védve lesz a lövedékekkel szemben. Így tudjuk majd megóvni őt a sérülésektől. Csak akkor eshet baja, ha megáll.”
A Mirror’s Edge Catalyst nem csupán ebben újul meg az elődhöz képest, hiszen a játszóterünk ezúttal nem lesz pályákra és előre definiált utakra korlátozva. Egy hatalmas várost kell majd felfedeznünk és bebarangolnunk, ez pedig teljesen más küldetésstruktúrát von majd maga után. A megjelenés még egy picit odébb van, de legalább már tudjuk a pontos premierdátumot: február 23-án húzhatjuk fel a nyúl… azaz a futócipőt. ■

Mirror's Edge Catalyst
A legutóbbi Mirror's Edge Catalyst cikkek, hírek

hozzászólások (3)

daemoonhunter
daemoonhunter 2015.06.17. 22:43
Még több ilyen játékot, hasonló szellemben! :)
MattMatthew
MattMatthew 2015.06.17. 22:54
Bizony, nem kár érte!
Bár pont a trailerben is kilök egy őrt az ablakon, szóval a no kill policy kicsit megbukik. De ettől függetlenül valószínűleg jót tesz csak a játéknak ha ebbe tényleg semmi időt nem ölnek.
jeszkar
jeszkar 2015.06.17. 23:50
Én nem értem, hogy miért veszik ki, ahogy be volt építve az első részbe, úgy illet a játékhoz. Szereztél egy fegyvert, killőtél egy pár golyót, eldobtad, aztán futottál tovább. Nem használtad, profeszionális módon, de a játék nem is erről szólt. Ráadásúl teljesen opcionális volt.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.