Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új stúdiót nyitott a Cloud Imperium Games

A frankfurti iroda a Star Citizen fejlesztését fogja támogatni.

2015.07.07. 11:42 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cloud Imperium Games új irodát nyitott Frankfurtban – jelentette be a céget alapító Chris Roberts. Az új stúdió, ha nem is közvetlenül, de a régóta készülő Star Citizen fejlesztésén fog dolgozni. A jelenleg 21 fős csapat jelentős része a Cryteknél dolgozott korábban, ott is elsősorban a CryEngine fejlesztésén, így komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a motort illetően. Ez pedig jó esetben jelentősen javíthat a játék optimalizáltságán.
„A legtehetségesebb játékfejlesztők közül valók a világnak ezen a felén. Nagyon örülünk, hogy a csapatunkban tudhatjuk őket, és a CIG-vel együtt a Star Citizenen fognak dolgozni. A CryEngine-nel való nagy tapasztalatuk sokat fog számítani már a közeljövőben is. Munkájuk egy része már most is megmutatkozik az egyszemélyes kampány, a Squadron 42-ban és az FPS modulban.” – nyilatkozta az új csapatról Roberts, akihez csatlakozott az új stúdió, a Foundry 42 vezetője, Brian Chambers is – „Ez egy álom beteljesülése az egész csapat számára. Óriási élmény egy olyan nagyratörő projekten dolgozni mint a Star Citizen. Egyelőre kis csapat vagyunk, de gyorsan fogunk gyarapodni és Európa minden szegletéből hívni fogunk fejlesztőket, hogy a játékon dolgozzanak. Több érdekes ötletünk is van a technológia jövőjével kapcsolatban, amikről hisszük, hogy a rajongóinknak is tetszeni fognak, ezekről hamarosan részletesebben is mesélni fogunk.”
Az új stúdiót a tervek szerint még idén legalább 50 fősre szeretnék felduzzasztani. A dolog érdekessége, hogy mindezt a játékosok adományaiból finanszírozzák, a Star Citizen gyűjtése jelenleg 85 millió dollár környékén jár. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.