Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Képregényben térhetünk Vissza a jövőbe

A sorozat minden epizódja egy-egy önálló történet lesz a milliók által kedvelt univerzumból.

2015.07.09. 18:24 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

A Bob Gale és Robert Zemeckis páros neve – holott számtalan jobbnál jobb mozit köszönhettünk már nekik – a legtöbbeknek a Vissza a jövőbe trilógia kapcsán lehet ismerős. Doki és Marty időn átívelő különleges kalandja sokunk számára a mai napig az egyik legmeghatározóbb filmes élményt jelenti. Éppen ezért lehetünk hálásak a két készítőnek, amiért semmi esetre sem hajlandóak folytatni, rebootolni, vagy remake-elni a trilógiát és kijelentették, amíg ők életben vannak, ez így is marad. Persze, készült már rajzfilmsorozat a filmek alapján, valamint néhány éve a Telltale Games jóvoltából egy remek ötrészes kalandjáték-sorozatot is kaptunk.
Ezt a sort a nem is oly távoli jövőben pedig egy vadonatúj képregénysorozat, pontosabban képregény-antológia fogja folytatni, amelynek elkészítésében Bob Gale is közreműködik. Gale, aki korábban maga is írt már képregényeket, a szakma két nagy veteránjával, John Barberrel (Transformers képregények) és Erik Burnhammel (Szellemírtók képregények) fog együtt dolgozni a történeteken, míg a rajzokat minden epizód esetében más és más művészre bíznák. Az első részt Brent Schoonover (Batman) és Dan Schoening (Szellemírtók) fogja megrajzolni. És, hogy miről fog szólni a Vissza a jövőbe képregénysorozat? Mivel egy antológiáról van szó, így minden epizód önálló, kerek történetet fog elmesélni, természetesen mind ugyanabból az univerzumból. A készítők szeretnék megválaszolni a trilógia által nyitva hagyott kérdéseket, így megtudhatjuk, hogyan találkozott először a két főszereplő, vagy milyen szerepet töltött be a doki a Manhattan projektben.
A tervek szerint az első epizód Amerikában idén októberben fog megjelenni, ami biztosan nem véletlen. A doki és Marty ugyanis (az utóbbi évekbeli sok téves híreszteléssel ellentétben) a második részben épp 2015. október 21-re ugranak előre az időben. Nem lennénk meglepve, ha a premiert épp erre a napra időzítenék… ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.