Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Játékfejlesztő-képzés a BME-n

A két féléves képzés elvégzése után játéktervezőként, játékelemzőként, de akár producerként vagy game artistként is elhelyezkedhetünk.

2015.07.18. 10:37 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Magyarországon elsőként indít játéktervező és –elemző képzést a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a szakma hazai képviselőivel összefogva. A projektalapú, gyakorlatorientált képzés során analóg és digitális játékfejlesztést tanulhatnak a jelentkezők, kiegészítve azt minden ehhez kapcsolódó fontos területtel. A hallgatók analóg és digitális játéktörténetet, játékpszichológiát, környezetpszichológiát, a játéktervezés és –fejlesztés folyamatait, programozási és játékmotor-ismeretet, továbbá játékforgalmazási ismereteket, produkciós ismereteket, valamint piackutatást, reklám és marketing ismereteket tanulhatnak. A két féléves képzés elvégzése után játéktervezőként, játékelemzőként, de akár producerként vagy game artistként is elhelyezkedhetnek a hallgatók, nem beszélve a kapcsolati tőkéről, amelyre ez idő alatt szert tehetnek.
A tudásnak azonban elég komoly ára van, ugyanis csak költségtérítéses formában lehet jelentkezni, ennek ára félévenként 600 000 forint. Jelentkezni 2015. augusztus 21. éjfélig lehet, az oktatás pedig idén szeptemberben indul. További részleteket (valamint a részvételi feltételeket) a hivatalos oldalon találtok, ahol jelentkezni is tudtok. ■

hozzászólások (4)

Skorpio90
Skorpio90 2015.07.18. 11:50
Ezt a félévenkénti 600 ezret ugye nem gondolták komolyan?
GeryG
GeryG 2015.07.18. 12:00
De, attól tartok. Én itt fordultam vissza, pedig még komolyan el is gondolkodtam a dolgon... a két félévért egyben még csak-csak kifizetném, de külön-külön... ennél sokkal nívósabb, diplomát adó 3 éves kurzusok nem kerülnek ennyibe... :D de legalább van részletfizetés, és ami még jobb, DIÁKHITEL!!! :D
Skorpio90
Skorpio90 2015.07.18. 12:25
Nekem is komolyan megfordult a fejemben a dolog, és igen, az egészért a 600 ezret még talán ki is fizetném, de ez így igencsak túlzás. És sírni fog a szájuk, hogy hát erre miért nem jönnek a dákok?
GeryG
GeryG 2015.07.18. 12:28
Arról nem beszélve, hogy ez megint nem az a szakma, ahol a papírjaidat nézegetik állásinterjún. Szépen hangzik, hogy elvégeztél egy kifejezetten játékfejlesztésről szóló tanfolyamot, de sokkal jobban érdekli szerintem a stúdiókat a portfóliód, hogy mit tudsz, min dolgoztál eddig stb. Így pedig kifejezetten drága ez a 1,2 milla (nem, ez mindenhogy drága :D). Mondjuk ami nagyon hasznos lehet az egészben, az - ahogy a hírben is írtam - a kiépíthető kapcsolati tőke. Megismerhetsz olyan arcokat, akik révén talán könnyebben be lehet kerülni egy-egy stúdióhoz, feltéve, hogy valakinek ez a szándéka. :)
további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.