25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Joker is saját eredettörténetet kap

Animációs filmben ismerhetjük meg Batman legnagyobb ellenségének háttértörténetét.

Írta: GeryG

1988-ban jelent meg a sokak által talán legjobb Batmanhez kötődő önálló képregénytörténet, a Batman: The Killing Joke (vagyis a Batman: a gyilkos tréfa). Az Alan Moore nevéhez köthető történet, amelyet Brian Bolland rajzolt meg, Joker háttérsztoriját meséli el. Ebből kiderül, hogy milliók kedvenc őrült gonosztevője egyszerű mérnökként dolgozott egy vegyi üzemben, de otthagyta állását, hogy humoristának álljon. Sajnos terve csúfos kudarcba fulladt, ám valahogy el kellett tartania terhes feleségét, ezért beadja a derekát két betörőnek és segít nekik behatolni korábbi munkahelyére. Felesége azonban idő közben egy balesetben meghal, ő pedig a gyárban szembetalálja magát Batmannel, aki elől egy elvezető csatornán keresztül próbál elmenekülni. Ekkor sérül meg az arca, válik a bőre falfehérré és a haja zölddé.
Milliók gondolják úgy, hogy ez minden idők egyik legjobb eredettörténete, ami képregényben megjelent, ez pedig megihlette Bruce Timm producert. A Comic-Con alkalmából jelentette be, hogy a DC univerzumhoz tervezett három eredettörténet közül ez lesz az egyik, amelyet animációs filmként el fognak készíteni. Egyelőre túl sok részlet nem ismert a projekttel kapcsolatban, de az ígéretek szerint egy nagyjából negyedórás felvezetés után olyan formában fogják újra elmesélni a már ismert történetet, amely mindenképpen új élményt nyújt majd a rajongóknak is. A premierre valamikor 2016-ban kerülhet sor a másik két hasonló animációs film, a Batman: Bad Blood és a Justice League vs. Titans mellett.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!