Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Flock - a játék, ami meghal

Egyedi életpályamodellt álmodtak meg játékuknak a Vogelsap munkatársai.

2015.07.19. 14:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Flock története a nem is olyan távoli jövőben, 3000-ben játszódik. Az emberiség eddigre oly mértékben tönkretette a Földet, hogy a légszennyezettség révén a szmog gyakorlatilag elzárta a napfény útját. Így az egykori zöld bolygó már inkább csak fekete-szürke bolygónak nevezhető, amelynek felszínét különös szörnyetegek népesítik be. Mi is egy ilyen szörnyet alakíthatunk majd, ám a bolygón van egy másik faj is, akikre vadászni lehet. A The Flock játékmenete is erre épül, vagyis lényegében egy poszt-apokaliptikus fogócskáról van szó. A játék elején mindenki a Flock névre hallgató szörnyek közé tartozik, ám a pályán véletlenszerűen felbukkan egy „fényereklye”, amelyet mindenki meg akar szerezni. Aki elsőként kaparintja meg, átalakul a hordozóvá (a játékban ők a másik, emberszerű faj, a Carrier), akire onnantól minden más játékos vadászni fog. Ezzel az ereklyével azonban védekezni is lehet, amelyik szörnyre ugyanis rávetül a fénye, annak mozdulatlanná kell dermednie, különben halálosan megég. Amelyik szörny elkapja a hordozót, az lép a helyére, a korábbi hordozó pedig ismét szörnyként születik újjá. Ez már önmagában is kellemes szórakozást nyújthat, ám a fejlesztő Vogelsap az egészet megbolondította egy nagyon egyedi csavarral.
A The Flock premierje után elindul egy visszaszámlálás. Minden egyes alkalommal, ha egy játékos meghal a játékban, a számláló is közelebb kerül eggyel a nullához. Attól kezdve pedig, hogy eléri azt, senki nem vásárolhatja meg többet a játékot. Ekkor elrajtol a fejlesztők által csak moziszerű fináléként emlegetett végső ütközet, amelyen csak azok vehetnek részt, akik a számláló lejárta előtt megvették a játékot. A nagy finálé befejezése után pedig végérvényesen leállnak a The Flock szerverei és soha többet senki nem játszhat vele. A számlálót a tervek szerint a játék menüjében, valamint a Steamen és más közösségi oldalakon is nyomon lehet majd követni.
A The Flock valamikor októberben fog megjelenni kizárólag PC-re. ■

előző
következő
The Flock - a játék, ami meghal
The Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghal

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.