Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

25 perc Sniper: Ghost Warrior 3

A játékot még tavaly jelentette be a CITY Interactive, most egy majd’ félórás bemutatóval rukkoltak elő – fejlesztői kommentárral fűszerezve.

2015.07.23. 15:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A CITY Interactive korántsem világmegváltó játékairól híres, de a stúdió évről évre próbálkozik valami emlékezeteset letenni az asztalra. Ezt a célt szolgálta még 2010-ben a Sniper: Ghost Warrior, amely egy videojátékokban érthetetlenül ritkán feldolgozott témát, a mesterlövészek munkáját boncolgatta. A játék messze nem volt tökéletes, de így is elég nagy népszerűségre tett szert, hogy 2013-ban már a CryEngine aktuális generációjára támaszkodva elkészüljön a Sniper: Ghost Warrior 2. Ám hiába az egyébként lenyűgöző dolgokra képes grafikus motor és a még mindig alig látott téma, ez a játék sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
„Na majd a harmadik!” – gondolták a stúdiónál és tavaly év végén bejelentették a Sniper: Ghost Warrior 3-at. A játékról a bejelentésekor alig árultak el részleteket, ám az kiderült, hogy a trópusokról távcsöves puskánkkal Európa keleti fertályába ruccanunk át, hogy ott tegyünk rendet egy három érdekcsoport között kitört háborúban.
A fejlesztők az elmúlt bő fél évben mélyen hallgattak a játékról, vélhetően minden erőforrásukat a fejlesztésre fordították. Hogy hol tart most a projekt? Ezt az alábbi, mindjárt közel félórás bemutatóból szűrhetitek le, amely alatt Jess Lebow be is avat minket néhány részletbe. A videót korábban csak a szakma képviselőinek mutatták be, a szélesebb közönségnek csak most tették elérhetővé. A bemutatóból kiderül, hogy az új játékot az előző két résszel ellentétben már teljes értékű AAA kategóriás címként kezelik. Hatalmas, szabadon bejárható terep várja, hogy felfedezzük, amelyen hatalmas háború dúl. A küldetések is elég szabadon teljesíthetőek lesznek, hiszen a játékosok dönthetik el, hogy mikor végzünk valakivel, mikor nem. Hogy a megfelelő minőséget is biztosítsák, a játékot teljesen a nulláról kezdték felépíteni, a csapatot pedig veterán fejlesztőkből verbuválták össze. A fejlesztés vezetését sem akárkire bízták, Paul B. Robinson ugyanis maga is szolgált a tengerészgyalogosoknál. A Sniper: Ghost Warrior 3-ban a video alapján egész pofás látványvilágra számíthatunk (a video gyakran be-beszaggat, cserébe a vihar kimondottan jól fest), de a játékmenet is egy fokkal változatosabbnak, összetettebbnek tűnik. Lehetőségünk lesz kötéllel sziklafalakon leereszkedni, a tereptárgyak nem okozhatnak akadályt a dinamikus közlekedésben, de még a falakon is fel tudunk majd mászni (hiába, nagy divat lett az akciójátékokban a parkourködés). Mesterlövészünk nem csak a ravasz meghúzásából és a lélegzet visszatartásából lett kiképezve, hanem különböző túlélési praktikákból is, így többek között a nyomokból is tud olvasni. Lesznek minimális szerepjátékos elemek is, így lesz egy menedékünk, ahol új eszközöket készíthetünk magunknak.
A Sniper: Ghost Warrior 3 tagadhatatlanul jobban fest, mint elődei, de még látszik, hogy legfeljebb alfa-béta stádiumnál tart a fejlesztés. A stúdió tervei szerint a gamescomon újabb bemutatóra számíthatunk, valamint a kilátogatók ki is próbálhatják majd a játékot. Sajnos a megjelenési dátumról nem érkezett hír, de már a bejelentéskor is jelezték, hogy leghamarabb 2016-ban lesz rá esély. Akkor várhatóan PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megvásárolható lesz. ■

Sniper: Ghost Warrior 3
A legutóbbi Sniper: Ghost Warrior 3 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Skorpio90
Skorpio90 2015.07.24. 00:27
Összeszámolni se tudom, hány játékból nyúl pofátlanul :D Van itt Sniper Elite, Hitman, Batman, Battlefield 4, Splinter Cell... Amivel nem lenne baj, ha jól csinálnák, de a Citys srácoknak ez sosem sikerül.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.