Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Feldolgozzák a Nosferatut

Minden idők egyik legjobb horrorklasszikusa immáron 93 éves.

2015.07.29. 12:40 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Sokan minden idők egyik legjobb horrorklasszikusaként, de akár minden idők legjobb vámpíros, Drakulás filmjeként tartják számon az eredeti Nosferatut (eredeti címén Nosferatu, eine Symphonie des Grauens). A film immáron 93 (!) éves, így még bőven a némafilmek korszakából származik. 1979-ben kapott már egy „remake-t” (bár akkoriban még nem volt divat így hívni), amely végül megütötte a mércét.
Hogy erre képes lesz-e a legújabb feldolgozás, arra jövőre kaphatunk választ, ugyanis a tervek szerint az új Nosferatu mozit ekkor fogják bemutatni. A projektről egyelőre nem sokat tudni, de a hírek szerint Robert Eggerst kérték fel a forgatókönyvírói és a rendezői feladatokra. Eggersnek alaposan fel kell kötnie a fehérneműt, ha az eredeti mozihoz méltó utódot szeretne letenni az asztalra. Éppen ezért nem is igazi remake-ben gondolkozik, inkább csak alapként használná fel a régi filmet a sajátjához.
Érdekesség még az eredeti alkotással kapcsolatban, hogy alig maradt fent belőle másolat. Ennek oka, hogy a film elkészítéséhez nem kérték meg a Bram Stoker féle Drakula engedélyeit, ezért is hívják a főszereplőt Orloknak Drakula helyett. Végül a bíróság a szerzői jogoknak adott helyet és elrendelte, hogy az összes kópiát meg kell semmisíteni. Szerencsére néhány azért megmaradt. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.