Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megjelent a Windows 10

Egy évig ingyen frissíthetjük legális Windows 7 vagy 8.1 rendszerünket.

2015.07.29. 12:56 | szerző: Sityi | kategória: Egyéb

A mai nappal elrajtolt a Windows 10, amely ha minden igaz, az utolsó klasszikus értelemben vett Windows, innentől fogva folyamatos frissítésekkel fejleszti-bővíti a Microsoft az operációs rendszert - körülbelül úgy, ahogy az Apple is teszi a Mac OS X-szel pár éve már.
Túlságosan mélyen nem mennék bele a részletekbe, hogy mi minden lett jobb és gyorsabb (a kommentekben feltett kérdésekre viszont szívesen válaszolok), de kiemelném azt, ami nekünk, játékosoknak fontos lehet:

  • DirectX 12 - megfelelő hardver birtokában hamarosan még látványosabb játékokat élvezhetünk, illetve ezen játékok futási sebessége is érezhetően gyorsabb és stabilabb lesz.
  • Az új Xbox appal a számítógépünkre streamelve játszhatunk az Xbox One konzolunkkal - a család többi tagja így tévézhet, ha már a játékunk izgalmai nem érdekli őket.
  • Az új Áruházban vásárolt univerzális appokat elég egyszer megvásárolni (már ha fizetős appról van szó), és azokat használhatjuk telefonon, számítógépen, Xbox One konzolon is - ez természetesen vonatkozik a játékokra is.

Az új Edge böngészőt is érdemes kipróbálni, bár egyelőre még nincs teljesen kész (pluginokat még nem támogat, így a Battlelog problémás lehet), illetve a Cortana is érdekes lesz majd, ha egyszer kis hazánk is a támogatott országok közé kerül.
A Windows 10 frissítés alapesetben a Windows Update szolgáltatáson keresztül érkezik, de nem mindenkinek lesz elérhető a mai napon, ugyanis hullámokban tervezi a terjesztést a Microsoft. Aki viszont türelmetlen, és már szeretne frissíteni, az megetheti az itt letölthető telepítő eszközzel.
(Frissítés után aki szeretné törölni az előző rendszerre való visszaállításhoz szükséges fájlokat (ez jópár GB lehet), a Lemezkarbantartóval törölheti a Rendszerfájlok törlése gombra kattintva.) ■

hozzászólások (39)

kopé
kopé 2015.08.06. 23:09
Neeeeem. Nekem az munkaeszköz, bétázni azért nem akarok. :)
De valami megjelenési dátumnak örülnék, mert van szoftveres problémám most a 8.1-el, amit elvileg a "laborkörülmények közti", vagyis a szervizes szoftverfrissítés megold, de fölöslegesen 1-2 hét eltérés miatt nem akarom kétszer beadni.
david139
david139 2015.08.06. 23:16
Dilizs:
WP 10 úgy tudom, hogy valamikor csak október/november tájékán lesz ha minden igaz...

(Windows Help Desk Topic)
kopé
kopé 2015.08.06. 23:40
Így határeset, átgondolandó. Köszi! :)
david139
david139 2015.08.07. 00:08
Én most csináltam amúgy factory reset-et, utána nem volt nagy szám visszaállítani, a telefonkönyvet magától visszahúzta, az sms-ek egy részét is (x napra visszamenőleg), illetve a Market írja, hogy milyen appok töltöttem le, szóval azokat is gyorsan egy helyen megtaláltam. :)
kopé
kopé 2015.08.07. 00:12
A telefonkönyvem eleve google-re van feltöltve és onnan visszaszinkronizálva, szóval ilyeneket nem kerülne még időbe sem lényegében visszaállítani, inkább magának a telefonnak a testreszabása az ami időt vinne. Meg ugye cseretelót kölcsönkérni stb.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.