Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2015

Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III

Néhány részlet és kép a jövőre várt játékból.

2015.08.08. 08:35 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2015

Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre trilógiává bővül a Mafia sorozat. A 2K Games a gamescomon leplezte le a Mafia III-at, amely egy hangulatos előzetessel debütált. Ebben egy színes bőrű vietnami veterán száguld végig a mocsárvidéken, miközben a család erejéről hadovál nagy átéléssel, majd kiderül, hogy egy összevert, megkötözött fickónak magyaráz a hátsó ülésen. Emberünknek nincs jó napja, mivel a video végére krokodilvacsora lesz belőle, miközben az emlegetett család is megérkezik.
A hangulatos video mellé aztán befutottak az első részletek is néhány egész meggyőző kép társaságában. Azt már lehetett tudni, hogy a sztori 1968-ban játszódik (vajon az előző részekhez hasonlóan ugrálunk majd az időben?) New Orleansban, a főhős pedig a már említett vietnami veterán, Lincoln Clay. A történet az ő vérbosszújáról szól a helyi alvilág ellen, akik vélhetően valami piszokságot műveltek a hőn szeretett családdal – erre egyébként is van utalás a videóban. Lincoln tehát hadat üzen a teljes városi gengsztervilágnak, ez viszont fáradtságos és kemény munka. Mindent a legaljáról kell kezdeni és csak lassan, fokozatosan lehet egyre feljebb kerülni a ranglétrán, így lehet csak közelebb kerülni a nagyfőnökhöz, vagyis a végső célpontunkhoz. Mint az előző részekben, most is az egész város és környéke a játszóterünk lesz, vélhetően tele élettel és tennivalóval. Ám a történetvezetés sokkal hangsúlyosabb lesz, mint mondjuk a GTA szériánál. Idővel megkaparinthatunk néhány épületet a városban (ezt egyelőre nem részletezték), ezeket pedig kiadhatjuk a barátainknak, akik között a hírek szerint egy régi jó barát, Vito is felbukkan (tudjátok, a Mafia II főhőse), kérdés, csak epizódszereplő-e vagy komolyabb szerepet is kap majd.
Lincoln egyébként az első hírek szerint kimondottan kemény, könyörtelen fickó, aki pillanatig se habozik, ha meg kell húzni a ravaszt. Bár erről sincsenek még információk, de vélhetően nagy hangsúlyt kapnak majd az utcai bunyók, ezeket véres kivégzésekkel zárhatjuk le. Persze nem maradnak el a tűzharcok sem. Egy-egy gengsztert túszul is ejthetünk majd, akikből értékes információkat csikarhatunk ki mindenféle vallatási technikákkal. Ha pedig elmondta, amit hallani akartunk, rajtunk áll, hogy mi lesz a sorsa: krokodileledellé válik vagy elfuthat (a főnöke úgyis végez majd vele, ha megtudja, hogy csicsergett…). E döntéseink pedig hatással lesznek a megítélésünkre és ezáltal a történet alakulására is. Az első gamescomos beszámolók arról is említést tesznek, hogy a fejlesztők nagyon jól építik fel nem csupán a várost, de az egész korszakot. Rengeteg korabeli forrást használnak fel, hogy minél autentikusabb legyen az összhatás, így a rádióból is korabeli slágerek szólnak majd a The Rolling Stonestól vagy ép Jimmy Hendrixtől.
Ahogy már a hír elején is említettem, ha minden a tervek szerint halad, akkor a Mafia III valamikor 2016-ban fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Addig biztos kapunk még híreket róla és reményeink szerint az első játékmenet-bemutatóra sem kell már sokat várnunk. A játékot egyébként már nem a 2K Czech készíti, hanem egy újonc, a Hangar 13 stúdió. Hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül. Mindenesetre alaposan fel kell kötniük az alsóneműt, ha az elődhöz méltó produktumot szeretnének letenni az asztalra. ■

előző
következő
Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III
Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III
Mafia III
A legutóbbi Mafia III cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.