Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Mafia III nem GTA V

Sem a fejlesztők, sem a kiadó nem akar konkurálni a Rockstar játékával.

2015.08.11. 17:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Már az első részt is akarva, akaratlanul összehasonlították az aktuális Grand Theft Auto epizóddal, hiszen a két játék között akadt némi hasonlóság. Mindkettő külső nézetű akciójáték volt, amely egy szabadon bejárható városban játszódott és a játékmenet alappillérei az autóvezetés és a lövöldözés voltak. Ebben a formában nem kerülheti el az összehasonlítást a gamescomon bemutatott Mafia III és a Grand Theft Auto V sem. Csakhogy ez cseppet sincs ínyére a kiadónak és a fejlesztőknek. Erről beszélt egy interjúban a Take-Two kiadó feje, Strauss Zelnick. Elmondása szerint a két szériát badarság összehasonlítani, mivel egyrészt a GTA-nak nincs párja, másrészt egyébként is teljesen különböző alkotásokról van szó. Mint ismert, a Take-Two kötelékébe tartozik a Mafia szériáért felelős 2K Games és a GTA-t készítő Rockstar Games is, ám a két oldal egyáltalán nincs kapcsolatban, nem osztoznak a technológiákon.
A Mafia III egész hangulatos trailerrel mutatkozott be a múlt héten. A történet 1968-ban, New Orleansban játszódik, és egy vietnami veterán bosszúhadjáratát mesél el. A rendezvényre kilátogató sajtónak köszönhetően az elmúlt napokban már a játékmenetből is kaptunk ízelítőt. Hogy mennyire volt jó ötlet lecserélni a szériát megalkotó 2K Czech csapatát a tök újonc Hangar 13-re? Nos, az alábbi videók alapján az új játék – szerintem – messze nem hozza azt a színvonalat, amit a maga idejében az előző két rész. Persze, mindez egyrészt csak személyes vélemény, másrészt származhatnak a felvételek egy nagyon korai változatból is.
A Mafia III a kiadó 2017-es pénzügyi tervezetében kapott helyet, vagyis valamikor 2016 áprilisa után jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■


Mafia III
A legutóbbi Mafia III cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.