Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guillermo del Toro kiszállt a videojáték-iparból

„Ha megint csatlakoznék egy játék fejlesztéséhez, kitörne a harmadik világháború.”

2015.08.14. 16:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Azt hiszem, Guillermo del Toro nevét aligha kell bemutatni bárkinek is. Még azok is tisztában lehetnek a munkásságával, akik történetesen nincsenek oda a horrorfilmekért. Olyan filmeket köszönhettünk neki, mint a Mimic, a Hellboy, A faun labirintusa, a Mama vagy épp az Ördöggerinc. Azt is sokan tudhatják róla, hogy a filmek mellett a videojátékokért is rajong és többször is megpróbálkozott egy-egy saját játék elkészítésével. Sajnos e téren sokkal kevesebb sikert könyvelhetett el, mint a filmiparban. Emlékezhetünk a THQ felügyelete mellett készülő Insane-re, amelyet még 2011-ben jelentettek be, ám 2012-ben le is állították a fejlesztését. A legújabb fiaskó pedig a roppant ígéretes Silent Hillst érinti, hiszen bár mindenki nagyon várta a játékot, a Konami lefújta a projektet, a fejlesztő Kojimát pedig szélnek eresztette. Ennek fényében nem meglepő del Toro legújabb kijelentése, miszerint örökre felhagy a játékfejlesztéssel.
„Már bebizonyosodott, hogy én vagyok a videojátékok albatrosza. Csatlakoztam a THQ-hoz, a THQ pedig csődbe ment. Csatlakoztam Kojimához, Kojima pedig elhagyta a Konamit. Szóval úgy döntöttem, hogy inkább nem teszem tönkre senki más életét, elhatároztam, hogy soha többet nem lesz közöm videojátékokhoz. Különben, ha társulok valakivel, még felrobban a háza, vagy ilyesmi. Ha megint csatlakoznék egy játék fejlesztéséhez, kitörne a harmadik világháború.” – nyilatkozta del Toro egy interjú során.
Meglehetősen borúsan látja a helyzetet (bár az interjú során mindezt nevetve mondta, nyilván kellő szarkazmussal), ugyanakkor attól nem zárkózott el, hogy mások játékot készítsenek az ő alkotásai alapján. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.