Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Techland veheti át a Dead Island 2-t?

Ha a Deep Silver a Techlandet akarja, csak kérnie kell.

2015.08.16. 16:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes helyzet állhat elő a tavaly bejelentett Dead Island 2 körül. Míg a játék első részét (és az önállóan futó Riptide kiegészítőt) a Techland csapata készítette, addig a folytatást már Spec Ops: The Line-t fejlesztő Yagerre bízták. Ez nem is csoda, hiszen a Techland jól elvan a Dying Lighttal, ami legalább akkora siker lett, mint az előző játékuk, ha nem jóval nagyobb. Csakhogy idén júniusban a Deep Silver bejelentette, hogy útilaput kötöttek a Yager lábára, mivel nem egyezett a kiadó és a stúdió álláspontja arról, milyennek is kellene lennie a játéknak.
Innentől adódik a kérdés, hogy kinek is kellene átvennie a fejlesztést? Erre sokan azonnal rávágnák, hogy a Techlandnek! És a sokak között úgy tűnik, ott van Tymon Smektala, a stúdió vezetője is, aki egy gamescomos interjú során beszélt erről.
„Én személy szerint szívesen visszatérnék a Dead Islandhez, mivel imádom azt a játékot. Szerintem mindkettőnek van helye a piacon.” – nyilatkozta Smektala, aki a Yager kudarcára is kitért – „Akár mi is lehettünk volna azok. Ha ilyesmiről hallasz a játékiparban, az mindig szomorú hír. Nem tesz boldoggá, ha másik fejlesztő megbukik. Remélem, hogy a jövőben több Dead Island játékot is láthatunk majd, és remélem, hogy ez nem lesz akkora hatással a Yagerre, mint ahogy most tűnik.”
Hogy végül mi lesz a Dead Island 2 sorsa, azt egyelőre legfeljebb a Deep Silver fejesei tudhatják. Kereshetnek hozzá másik stúdiót, esetleg tényleg felvehetik a kapcsolatot a Techlanddel, de az is lehet (bár senki nem örülne neki), hogy végül törlik a játékot. Vélhetően e kérdésre rövid időn belül megkapjuk majd a választ. ■

Dead Island 2
A legutóbbi Dead Island 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.