Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megállapodás a Duke Nukem jogokról

Egyezségre jutott a Gearbox, a 3D Realms és az Interceptor Entertainment.

2015.08.19. 14:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Gearbox tavaly februárban nyújtott be keresetet a 3D Realms és az Interceptor Entertainment ellen, miután azok szerintük jogtalanul használták a Duke Nukem címet – ez ugyanis 2010 óta a Gearbox birtokában van. Hosszú hónapok huzavonája után mára pont került az ügy végére, a felek közleményben tudatták a nagyérdeművel, hogy megállapodásra jutottak. A 3D Realms képviseletében Mike Nielsen a következőképp fogalmazott:
„Amikor az Interceptor Entertainment a Duke Nukem: Mass Destruction fejlesztése miatti licenc kérdésében megkeresett minket, örömmel segítettünk nekik és nem is sejtettük, hogy baj lesz. Soha nem akartunk kárt okozni sem a Gearboxnak, sem Duke-nak, ezért is azonnal leállítottuk a fejlesztést, amikor a Gearbox megkeresett minket. Duke jövője érdekében a 3D Realms egyetért a Gearbox véleményével abban, hogy az IP-nek egyetlen otthona lehet csupán. Duke nagy rajongóiként kíváncsian várjuk, hogy a Gearbox mit tartogat a Király számára. Ami pedig a saját játékunkat illeti, alig várjuk, hogy befejezzük a Bombshell fejlesztését és átadjuk a rajongóknak.”
Nielsen mellett Frederik Schreiber, az Interceptor Entertainment vezetője is közleményt adott ki:
„Nagyon örülök, hogy a Gearbox, a 3DR és az Interceptor közötti per véget ért. Jelenleg az Interceptoros kollégákkal a Bombshell utolsó finomításai kötnek le minket. Alig várjuk, hogy végre játszhassatok vele! Most, hogy vége a pereskedésnek, szeretnék pár szót szólni a saját Gearboxos múltamról, reményeim szerint ezzel tisztázva néhány tévedést. Évek óta nagy Duke rajongó vagyok, az eredeti Duke Nukem 3D óriási hatással volt rám és a karrieremre is abban az iparágban, amit szeretek. Szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat a Gearbox felé, amiért engedték, hogy dolgozzam a Duke Nukem Reloadeden. 2011-ben azért hagytam abba a Reloaded fejlesztését, hogy megalapíthassam az Interceptort és elkészíthessem a Rise of the Triadot. Egyszer és mindenkorra szeretném tisztázni, hogy egyedül az én döntésem volt, hogy a Duke Nukem Reloadedet töröltem amellett, hogy befejezhettük volna a fejlesztést. Tisztelem a Gearboxot, amiért támogattak egy fiatal fejlesztőt és örülök, hogy mindezt végre magunk mögött hagyhatjuk. Szeretném befejezni a Bombshell fejlesztését, és régi Duke rajongóként kíváncsi vagyok, mit tartogat a Gearbox a Király számára.”
A sort végül a Gearbox közleménye zárta:
„A Gearbox Software önszántából fejezte be a pereskedést az Interceptor Entertainmenttel és a 3D Realmsszel szemben, emellett leszögezi, hogy a Gearbox Software az egyetlen és teljes jogú tulajdonosa a Duke Nukem franchise-nak. A Gearbox méltányolja az Interceptor és a 3D Realms képviselőinek érzéseit. Randy Pitchford, a Gearbox elnöke azt mondta, értékelem Mr. Nielsen és Mr. Schreiber közleményét és a legjobbakat kívánom az Interceptor Entertainmentnek és a 3D Realmsnek a jövőbeni sikereikhez, és mint egykori 3D Realms munkatárs, mikor a Bombshell ötlete először felmerült, kíváncsian várom, mit tartogatnak számunkra a játékukban.”
A kölcsönös tiszteletkörök tehát lefutottak, a lényeg pedig, hogy a Duke Nukem jogok továbbra is a Gearbox tulajdonában maradtak, valamint mindenki piszok kíváncsi, mivel foglalkozik a másik… ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.