Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

John Smedley végleg távozott a Daybreak Gamestől

A stúdió egykori vezetőjét és családját több hackertámadás is érte az elmúlt időszakban, ezért döntött a távozás mellett.

2015.08.25. 10:26 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

John Smedley neve sokaknak csenghet ismerősen, hiszen a Daybreak Games (az egykori Sony Online Entertainment, amit a Sony eladott a Columbus Nova cégcsoportnak, ekkor változtatták meg a nevét is) élén olyan MMORPG-k fejlesztésében vett részt, mint az EverQuest I-II, a PlanetSide I-II, a DC Universe Online, vagy a H1Z1, de említhetnénk a nem túl sikeres The Matrix Online-t és több Star Wars témájú játékot is.
Smedley az elmúlt években mégsem játékaik sikerével került a címlapokra, hanem a Lizard Squad névre keresztelt hackercsoport miatt. Ők voltak azok, akik tavaly nyáron azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják azt a menetrend szerinti repülőjáratot, amin Smedley utazott - szerencsére csak üres fenyegetőzésről volt szó, de annyit elértek vele, hogy a gép megszakította útját. Bár a csapatot több forrás szerint is nem sokkal ezután kézre kerítette a rendőrség, a továbbiakban is több hackertámadás érte a cégvezetőt és annak családját. Ez vezetett odáig, hogy Smedley július végén határozatlan időre távozott a stúdió éléről. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy csak átmeneti időszakról van szó és a későbbiekben, ha nem is az elnöki székbe, de visszatér.
Nos, mostanra biztossá vált, hogy nem így lesz, ugyanis a Daybreak Games közleményben köszönt el egykori vezetőjétől és sok sikert kívánt neki új állomáshelyén. Helyét Russell Shanks veszi át. A hírt maga Smedley is megerősítette a Facebook oldalán, de részletekkel csak a következő néhány hétben fog szolgálni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!