Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

John Smedley végleg távozott a Daybreak Gamestől

A stúdió egykori vezetőjét és családját több hackertámadás is érte az elmúlt időszakban, ezért döntött a távozás mellett.

2015.08.25. 10:26 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

John Smedley neve sokaknak csenghet ismerősen, hiszen a Daybreak Games (az egykori Sony Online Entertainment, amit a Sony eladott a Columbus Nova cégcsoportnak, ekkor változtatták meg a nevét is) élén olyan MMORPG-k fejlesztésében vett részt, mint az EverQuest I-II, a PlanetSide I-II, a DC Universe Online, vagy a H1Z1, de említhetnénk a nem túl sikeres The Matrix Online-t és több Star Wars témájú játékot is.
Smedley az elmúlt években mégsem játékaik sikerével került a címlapokra, hanem a Lizard Squad névre keresztelt hackercsoport miatt. Ők voltak azok, akik tavaly nyáron azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják azt a menetrend szerinti repülőjáratot, amin Smedley utazott - szerencsére csak üres fenyegetőzésről volt szó, de annyit elértek vele, hogy a gép megszakította útját. Bár a csapatot több forrás szerint is nem sokkal ezután kézre kerítette a rendőrség, a továbbiakban is több hackertámadás érte a cégvezetőt és annak családját. Ez vezetett odáig, hogy Smedley július végén határozatlan időre távozott a stúdió éléről. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy csak átmeneti időszakról van szó és a későbbiekben, ha nem is az elnöki székbe, de visszatér.
Nos, mostanra biztossá vált, hogy nem így lesz, ugyanis a Daybreak Games közleményben köszönt el egykori vezetőjétől és sok sikert kívánt neki új állomáshelyén. Helyét Russell Shanks veszi át. A hírt maga Smedley is megerősítette a Facebook oldalán, de részletekkel csak a következő néhány hétben fog szolgálni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.