Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Felújítják a Turok 1-2-t

Ha a könyveket, filmeket és más művészi alkotásokat megóvnak a jövőnek, akkor a videojátékokat miért nem?

2015.08.27. 17:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

1997-ben jelent meg az akkor egyedi és innovatív megoldásokat felvonultató Turok: Dinosaur Hunter, amelyben modern fegyverekkel kellett őshüllőkre vadásznunk. A játék egy évvel később már meg is kapta első folytatását, a Turok 2: Seeds of Evil, ha nem is volt tökéletes, de folytatta az előd nyomdokain.
2008-ban a Disney gondozásában már született egy próbálkozás az egykor nagy népszerűségnek örvendő széria feltámasztására, ám az egyszerűen csak Turoknak keresztelt játék nem igazán sikerült jól, hamar el is tűnt a süllyesztőben. Most egy olyan stúdió jelezte hasonló szándékát, amely kifejezetten régi klasszikusok felújítására szakosodott. A Night Dive Studios a minap jelentette be, hogy dolgoznak az eredeti két epizód felújított változatán, amely már napjaink elvárásainak is megfelelő grafikát kap, emellett a játékmeneten is csiszolnak.
"Megjelenésekor a Turok: Dinosaur Hunter forradalminak számított. Addig egyetlen játék sem kínált olyan grafikát és szabadon bejárható világot, amilyen a Turokban volt. Boldogok vagyunk, hogy nekünk adatott meg a lehetőség, hogy visszahozzuk az életbe ezt a nagyszerű franchise-t és megismertessük ezeket a remek játékokat napjaink játékos közösségével." - nyilatkozta Stephen Kick, a stúdió alapítója. És, hogy miért is szakosodtak kifejezetten régi játékok felújítására?
„A Night Dive Studios hisz abban, hogy a klasszikus videojátékokat nem szabadna elhanyagolni és elfeledni. Mindig játszhatónak kellene lenniük anélkül, hogy régi, idejétmúlt driverekkel és elavult hardverekkel vacakolnánk. A filmeket felújítják, a könyveket digitalizálják, a művészi alkotásokat pedig megóvják örök időkre. A videojátékok miért lennének mások?” – olvasható a stúdió ars poeticája.
Hogy a felújított Turok 1-2 mikor jelenhet meg, egyelőre nem tudni, de a premier után a Steamen, a GOG-on, a Humble Store-ban és a stúdió saját oldalán is megvásárolható lesz. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.