Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Újabb leépítés a Rovio berkeiben

Bajban az Angry Birds fejlesztője?

2015.08.27. 20:45 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

Szomorú hír érkezett a minap a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb játékának fejlesztőiről. Az Angry Birds szériát aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a telefonokra megálmodott játékot – és annak különböző mellékágait, valamint folytatását – 3 milliárd alkalommal töltötték le világszerte az elmúlt években.
Hiába azonban a mérges madárkák töretlen népszerűsége, a mögöttük álló Rovio stúdió már tavaly karácsonykor is meghúzni kényszerült a nadrágszíjat, ami akkor 110 munkatársuk elbocsátását jelentette. Ez az akkori cég alkalmazottainak 16%-át jelentette, ám úgy tűnik, az óta sem oldódtak meg a dolgok. A napokban ugyanis újabb 260 főtől vettek búcsút, ami a jelenlegi állomány 38%-a, ez pedig nagyon jelentős leépítésnek számít. A dolgok hátterében az elmúlt évek bevételeinek hanyatlása is állhat, hiszen 2014-ben 43%-kal csökkentek a kereskedelmi bevételek.
Persze korai lenne még temetni a stúdiót és a sikerszériát. Nemrégiben jelent meg az Angry Birds 2, ami valamennyire fellendítheti az eladásokat. Emellett a 2016-os év is sokat javíthat a cég helyzetén, ugyanis jövőre érkezik az Angry Birds animációs film, valamint különböző LEGO csomagok is piacra fognak kerülni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.