Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Újabb leépítés a Rovio berkeiben

Bajban az Angry Birds fejlesztője?

2015.08.27. 20:45 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

Szomorú hír érkezett a minap a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb játékának fejlesztőiről. Az Angry Birds szériát aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a telefonokra megálmodott játékot – és annak különböző mellékágait, valamint folytatását – 3 milliárd alkalommal töltötték le világszerte az elmúlt években.
Hiába azonban a mérges madárkák töretlen népszerűsége, a mögöttük álló Rovio stúdió már tavaly karácsonykor is meghúzni kényszerült a nadrágszíjat, ami akkor 110 munkatársuk elbocsátását jelentette. Ez az akkori cég alkalmazottainak 16%-át jelentette, ám úgy tűnik, az óta sem oldódtak meg a dolgok. A napokban ugyanis újabb 260 főtől vettek búcsút, ami a jelenlegi állomány 38%-a, ez pedig nagyon jelentős leépítésnek számít. A dolgok hátterében az elmúlt évek bevételeinek hanyatlása is állhat, hiszen 2014-ben 43%-kal csökkentek a kereskedelmi bevételek.
Persze korai lenne még temetni a stúdiót és a sikerszériát. Nemrégiben jelent meg az Angry Birds 2, ami valamennyire fellendítheti az eladásokat. Emellett a 2016-os év is sokat javíthat a cég helyzetén, ugyanis jövőre érkezik az Angry Birds animációs film, valamint különböző LEGO csomagok is piacra fognak kerülni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Renoir videoteszt

Kipróbáltuk az oldalnézetes noir platformert.

Regisztrálj a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zárt bétájára!

Egyelőre keveset tudni a bétáról, de várhatóan a következő hónapokban rajtol majd el.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!