Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Neil Druckmann bejelentkezett a Half Life-ért

A veterán fejlesztő nagyon szeretné elkészíteni a legendás sorozat következő felvonását.

2015.09.15. 11:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Half Life. Egyike azon sikerszériáknak, amely mindenki számára érthetetlen módon eltűnt a süllyesztőben. Az első rész (és kiegészítői) stílust teremtett és megismertette a világgal Gordon Freemant és a Black Mesa Research Facility történetét. A második rész csak rátett erre egy lapáttal, hiszen 2004-es megjelenésekor olyan megoldásokat vonultatott fel, amit akkoriban még senki más. Ennek történetét a Half Life 2: Episode One, az Episode Two és az Episode Three vitte volna tovább, ám ebből máig csak az első két rész készült el, a harmadikra egyszerűen hiába várnak a rajongók. Míg az első két epizód között mindössze egyetlen évet kellett kibírni, addig a harmadik már nyolc (!) éve várat magára… a Half Life 3 pedig immáron több mint egy évtizede.
Hogy a Valve-nek mik a szándékai a kultikus sorozattal, arról következetesen hallgatnak, évek óta egyetlen pici információmorzsával sem szúrták ki a játékosok szemét. Most viszont érdekes(nek tűnő) hírek láttak napvilágot. Na persze nem a Valve háza táján, hanem épp a Naughty Dognál. Utóbbi stúdió ugyebár az Uncharted sorozattal vált világszerte híressé (bár nem szabad megfeledkezni a Crash Bandicoot és a Jak and Daxter szériákról sem!), legutóbb pedig a szintén hatalmas sikert aratott The Last of Ust tette le az asztalra. A stúdió vezetője, Neil Druckmann jelenleg az Uncharted 4: A Thief’s Enden dolgozik, ám a napokban egy érdekes képet tett közzé a Twitter-csatornáján. A képen Merle Dandridge (aki történetesen a Half Life szériában Alyx Vance bőrében, a The Last of Usban pedig Marlene-t alakítva bukkant fel) látható egy mo-cap stúdióban, nyakig beöltözve a felvételt segítő ruhába. A kép mellett pedig a következő felirat virít:
„Nézd Valve, azt mondom, add nekünk a Half Life licencét, a többit pedig bízd csak ránk! ;)”
Minden jel arra utal, hogy a Naughty Dog nagyon szívesen levenné az évek óta egyre növő terhet a Valve válláról és elkészítené a maga Half Life játékát. Hogy ez a harmadik rész, az Episode 3, esetleg egy reboot vagy spin-off lenne, nem lehet tudni. De az tény, hogy a Naughty Dog egyike azon kevés stúdiónak, akik még nem nagyon lőttek mellé egyetlen játékukkal sem, emellett hatalmas rutinnal rendelkeznek a történetközpontú, mégis kötetlen játékmenettel bíró alkotások terén. Igaz, eddig leginkább PlayStationre készítettek játékokat. Az pedig tuti kiakasztaná a rajongókat, ha a Half Life 3 csak PlayStation 4-re jelenne meg… ■

hozzászólások (1)

Johnny25
Johnny25 2015.09.15. 14:05
Én meg már megint azt hittem, hogy komoly....
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.