Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Újabb Assassin’s Creed mozi részletek

Az ígéretek szerint a film nem fog a többi videojátékos mozi hibájába esni.

2015.10.12. 09:51 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Az utóbbi időben lassan egyre több információ lát napvilágot a készül(get)ő Assassin’s Creed mozi kapcsán. Egyre több színész csatlakozik a gárdához és az első képet is láthattuk már a főhőst alakító Michael Fassbenderről. A napokban újabb érdekes hírek bukkantak fel a világhálón azt követően, hogy Jean Julien Baronnet interjút adott a francia Premiere magazinnak. Ebben arról beszélt, miért lesz az ő filmjük más mint az utóbbi évek videojátékos mozijai, amelyek közül akadtak nagyon csúnya bukták is (Hitman ugyebár…). Baronnet a siker egyik zálogaként azt jelölte meg, hogy az ő projektjük mögött nem áll egyetlen hollywoodi filmgyár sem, vagyis teljesen önálló projektről van szó külső behatások nélkül. Emellett ugyanilyen fontos a megfelelő színészi és technikai gárda összeállítása is. E téren kiemelte Justin Kurzel rendezői munkáját, valamint beszélt a főszereplőről is.
„Megmondtuk Fassbendernek, hogy együtt fogjuk felépíteni ezt a projektet. Egy óriási címről van szó és olyan filmet szeretnénk csinálni, mint a Batman Begins vagy a Blade Runner. Ez a célunk. Ígéretet tettünk neki, hogy együtt dolgozhat a forgatókönyv-írókkal és a forgatás összes kreatív döntésébe bevonjuk majd.”
Utóbbi kapcsán fontos megemlíteni, hogy bár a filmet a New Regency stúdióval közösen forgatják, az összes kreatív döntés a Ubisoft Motion Pictures kezében marad. A film történetéről továbbra sincsenek részletes információk, de Baronnet azt elárulta, hogy a sztori nagyjából egyenlő arányban szól majd a múlt és a jelen eseményeiről. Fassbender fogja játszani mindkét idősík főhősét: Callumot és Aguilart.
„Az Assassin’s elkészítése bonyolult feladat, hiszen két idősíkon dolgozol egyszerre: egy jelenbeli és egy történelemi síkon. Két hőssel – a jelenkori Callummal és az ő felmenőjével, Aguilarral – és két eltérő történettel, ami aztán összekapcsolódik. Általában a filmeknek egy hőse van. És a kapocs miatt a múlt és a jelen között nem szabad, hogy az egyik történet elnyomja a másikat. Szóval nagyon összetett a film felépítése.”
A feladat már csak azért is nagyon nehéz, mivel a költségvetés meglehetősen magas – 150-200 millió dollár körül mozog. Ezt pedig csak úgy lehet visszahozni, ha a film a lehető legszélesebb réteget megfogja, csakhogy ez már a téma miatt is nehéz.
„Három közönséget is meg kell fognunk és ez nagy rizikó. Egyrészt ott vannak a játék rajongói, egy nagyjából 95 milliós tábor. Másrészt ott vannak a mainstream mozifilmek rajongói, akik a Star Wars és Spider-Man mozikra kíváncsiak. És végül vannak azok, akiknek eszébe se jutna megnézni egy Assassin’s Creed filmet, akik a független alkotásokat szeretik.”
Nincs tehát könnyű dolga az Assassin’s Creed mozinak, de a jelek szerint jó kezekben van a projekt. A szereplőgárdára biztosan nem lesz panasz, inkább csak az a kérdés, hogy mennyire sikerül olyan filmet készíteni, ami a rajongóknak és a független nézőknek egyaránt megfelel. Előbbieknek az lehet a legfontosabb, hogy az egyetemes Assassin’s Creed élmény visszaköszönjön a vászonról, míg utóbbiaknál egy kellően izgalmas történet, jól felépített cselekmény és nem utolsósorban a megnyerő vizuális körítés lehet döntő. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.