Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Önálló játék lesz az Until Dawn: Rush of Blood

Ahogy a fejlesztők korábban is jelezték, nem készül DLC az eredeti játékhoz.

2015.11.03. 15:54 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Először arról szóltak a hírek, hogy készülhet DLC az Until Dawnhoz, majd ezt a fejlesztő Supermassive Games megcáfolta. Majd néhány nappal később a Sony sajtókonferenciáján bemutatták az ntil Dawn: Rush of Blood című játékot, amely kifejezetten PlayStation VR-ra készül. Akkor még nem volt teljesen tisztába téve a dolog, hogy akkor ez most egy remake, egy kiegészítő, egy frissítés, vagy egy új játék lesz. Nos, az utóbbi.
„Ez egy teljesen önálló termék. Nem DLC, sem semmi hasonló. Ez egy kifejezetten PlayStation VR termék, amely az Until Dawn világában játszódik.” – magyarázták a fejlesztők a VG247 munkatársának a múlt heti párizsi rendezvényen.
A játék az Until Dawn egyik karakteréről fog szólni, ennek megfelelően a játékosok rengeteg ismerős helyszínnel és helyzettel fognak találkozni, de ezzel együtt a Rush of Blood teljesen különálló lesz. A teljes játékidőről még nem nyilatkoznak, de egy-egy pálya teljesítése nagyjából negyed órát vesz majd igénybe, pályából pedig lesz szép számmal. A fejlesztők azt is elárulták, hogy a VR technológia a lehető legjobb megoldás az olcsó ijesztgetéshez, hiszen a játékosok még közvetlenebbül lesznek érintettek benne. Ahogy a fejüket forgatva nézelődnek a játékban, sosem tudhatják majd, hogy épp mikor ugrik valami a nyakukba. A játékmenet érdekessége, hogy a ’80-as, ’90-es évek árkád játékait idézve a játékosok a karakter mozgását nem befolyásolhatják (régi railshooterek), csak a kamerát és az interakciókat. Ez lelombozhat ugyan néhányakat, de a fejlesztők ígérete szerint ez semmilyen hátrányt nem jelent majd. Lesznek pörgős jelenetek, valamint lassan, sejtelmesebb részek is, de előfordul, hogy a karakter egyáltalán nem mozdulhat majd meg.
Az Until Dawn: Rush of Blood érdekes próbálkozásnak tűnik, jó példa lehet rá, hogy a VR technológiára alapozva van-e létjogosultsága az efféle megoldásoknak. Az alapok mindenképpen jók. Megjelenési dátumról egyelőre nincs hír, de a tervek szerint valamikor 2016 első felében kerülhet a boltok polcaira a játék. ■

Until Dawn: Rush of Blood
A legutóbbi Until Dawn: Rush of Blood cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.