Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új formában térhet vissza a The Warlock of Firetop Mountain

Steve Jackson és Ian Livingstone leghíresebb kalandjáték-regényének videojáték változata a Kickstarteren várja a támogatókat.

2015.11.04. 12:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Tin Man Games nagyjából egy évvel ezelőtt mutatta be a The Forest of Doom című Ian Livingstone kalandjáték-regény videojáték változatát. Nem kockáztattak nagyot, egyszerűen fogták a lapozgatós könyvet és digitális formában újra kiadták az eredeti illusztrációkkal, egy kis interaktív kezelőfelülettel, digitális dobókockákkal és hasonlókkal. A cél a legendás írópáros – Steve Jackson és Ian Livingstone – munkásságának a fiatalabb generációval való megismertetése volt, hiszen napjaink szerepjátékainak és kalandjátékainak alapjait teremtették meg lapozgatós könyveikkel.
Jackson és Livingstone első ilyen kötete a The Warlock of Firetop Mountain (hazánkban A Tűzhegy varázslója) volt, amely máig talán a legismertebb ilyen alkotás. A Tin Man Games ezt szeretné most videojátékként elhozni számítógépeinkre. Ezúttal azonban nem a tavaly bemutatott formában, annál jóval látványosabb megoldást választottak: egy digitális táblajátékot készítenének interaktív 3D-s térképpel a már felfedezett alagutakról. Az újfajta megközelítés új megoldásokkal is jár: lesz karakterválasztó, gyűjtögethető miniatűr figurák, megújul a harcrendszer. A tervek szerint (az eredeti történettel ellentétben) egyszerre több karakterrel is felfedezhető lesz a Tűzhegy mélye.
A fejlesztők a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását egy nem túl nagy, mindössze 15 000 ausztrál dolláros összeg formájában, amit villámgyorsan meg is kaptak. A gyűjtésből még 25 nap hátra van, de már most a kért összeg duplája felett, 32 000 dollárnál jár a mutató. Ezzel extra célkitűzéseket is elértek már az adományozók. Az eredeti könyv illusztrátora, Russ Nicholson hat vadonatúj rajzzal készül, emellett három új kalandor (Vignor Firestorm, Haldar Eriksson, Ophelia Lapwing) is csatlakozik a játékhoz. A legújabb elérhető célkitűzés 40 000 dollárnál található, ezért cserébe a könyvet az eredeti motorral, ráadásul fekete-fehérben is elkészítik. Az új 3D-s térképről és a megújult harcrendszerről is láthatunk animációkat a Kickstarter-kampány oldalán, amelyek mind nagyon ígéretesek (de valamennyit az alábbi videóban is mutatnak belőlük).
Amennyiben a játék kellő sikert arat (és az adományozókedv ezt vetíti előre), akkor a stúdió az írópáros további regényeit is hasonló formában készítené el, hogy végül összekösse az Allansia földjén játszódó jól ismert történeteket. A következő címek a Deathtrap Dungeon (Halállabirintus – ebből 1998-ban már készült egy videojáték, amelyről korábban egy korai videót is feltöltöttünk YouTube csatornánkra), a Citadel of Chaos (A káosz fellegvára), valamint a City of Thieves (Tolvajok városa) lehet.
A The Warlock of Firetop Mountain a tervek szerint valamikor 2016-ban jelenik meg PC-re, Macre és Linuxra, valamint a jövő év vége felé iOS-re és Androidra. ■

The Warlock of Firetop Mountain
A legutóbbi The Warlock of Firetop Mountain cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.