Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Hivatalos - PC-re is elkészül a PS4 Remote Play funkciója

Egy nem hivatalos megoldás már most is elérhető.

2015.11.27. 16:51 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Míg az Xbox One tulajdonosok a Windows 10-nek köszönhetően már élvezhetik konzolos játékaikat PC-n is, addig a PlayStation 4 játékosoknak erre nincs módja – egyelőre. A Sony ugyanis bejelentette, hogy a jelenleg csak PlayStation Vitával, PlayStation TV-vel és néhány okostelefonnal működő Remote Play stream-szolgáltatás PC-re és Macre is elkészül. Hogy pontosan milyen funkciókat fog kínálni (esetleg elkészül-e a DualShock 4 hivatalos PC-s drivere), arról egyelőre nincs hír, ahogyan Shuhei Yoshida a várható megjelenésről sem árult el részleteket. Így nem tudni, hogy meddig kell még a PS4-játékosoknak várnia.
A türelmetleneknek is van viszont egy jó hír, ugyanis elkészült a nem hivatalos Remote Play PC, amely a Sony konzoljának képét streameli számítógépünkre. Ez önmagában még nem lenne nagy találmány, hiszen miért is lenne érdekes a jóval nagyobb TV képernyője helyett a PC-nk vélhetően jóval kisebb monitorán játszani (kivéve, ha például a TV-n valaki más épp filmet néz vagy ilyesmi)? Az igazán érdekes rész az irányításban keresendő, ugyanis a program képes a billentyűzetünk és egerünk által küldött parancsok által a DualShock 4 kontroller működését emulálni, így tulajdonképpen megnyílt a lehetőség, hogy a PS4-exkluzív játékokat is a hagyományos módon irányítsuk. Erre az alábbi videóban az inFamous: Secon Son – First Lightot mutatják be példaként.
A Remote Play PC-t egy teljesen független fejlesztő készítette, aki szeretne komolyabban is foglalkozni a témával, ezért a programot 10 dollár körüli áron fogja árulni. Más kérdés, hogy a Sony mikorra készül el a hivatalos megoldással, ami keresztbe húzhatja a számításait. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.