Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gyűjteni kezdtek a Psychonauts 2-re

Akár befektetőként is lehetőség van támogatni a projektet.

2015.12.04. 10:13 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tim Schafer még 2012 februárjában hirdette meg első közösségi finanszírozási kampányát a Kickstarteren, amelyben egy új kalandjátékhoz - a későbbi Broken Age-hez szeretett volna 400 ezer dollárt összeszedni. Ennek végül több mint nyolcszorosa gyűlt össze, és valószínűleg a siker láttán kaptak egyre többen kedvet ahhoz a játékfejlesztők közül, hogy a közösséghez forduljanak egy-egy új játékhoz. A legendás játéktervezőt azóta többen kérdezték - köztük a minecraftos Notch is -, hogy miért nem kezd hasonló gyűjtésbe a sokak kedvencévé vált Psychonauts folytatásához. Nos, Schafer most látta elérkezettnek az időt, hogy megpróbálkozzon ezzel. Ezúttal egy vadonatúj crowdfunding oldalt hívott segítségül, mégpedig a fig.co-t, amelynek érdekessége, hogy a Kickstarteren megszokott, különböző összegekért különböző jutalmakat adó módszer mellett befektetőként is be lehet állni a projekt mögé. Ez esetben amennyiben a játék nyereséget termel, a befektetett összegnél többet hozhat - igaz, benne van a veszteség kockázata is.
A Psychonauts 2-ben a tervek szerint Raz megvalósítaná álmait, és igazi ügynökként látogatna el a Psychonauts főhadiszállásra. Ott azonban rájön, hogy a hely egész más, mint amire számított, és a pszichonautáknak nagyobb szüksége van rá, mint neki rájuk... A projektet Tim Schafer vezetné, Erik Wolpaw segítené a történet megírásában, a grafikáért elsődlegesen Peter Chan, Scott Campbell és Nathan Stapley felel, a zenéért Peter McConnell, Raz hangja Richard Horvitz lenne, Lilié pedig Nicki Rapp - de a videóban lelkesedve felbukkanó Jack Black is hangját adná a játékhoz.
Mint Schafer az alábbi videóban kifejti, több részből tevődne össze a Psychonauts 2 költségvetése: egy részt adnának a fig oldaláról érkező támogatások és befektetők, egy részt maga a Double Fine tenne hozzá, a maradékot pedig egy külső partner adná. A figen keresztül 3,3 millió dollárt céloztak meg, ennek közel 20% már most, fél nappal a kampány indulása után megvan, kíváncsian várjuk, hogy döntenek a rajongók a projektről - Schafer eddigi projektjeit ismerve jó esélye van, hogy ehhez is összegyűljön a pénz. A játék 2018 őszén jelenne meg, PC-re (Win/OS X/Linux), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Psychonauts 2
A legutóbbi Psychonauts 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.