Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry Primal

Far Cry Primal trailer és gyűjtői kiadások

Két csomag közül lehet majd választani, az egyik csak digitálisan lesz beszerezhető.

2015.12.05. 18:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Októberben bejelentették, azóta viszont csend honol a Far Cry Primal háza táján. A napokban azért megpezsdült kicsit az élet, ugyanis a The Game Awards 2015-ön jelen volt a Ubisoft is, ahová egy vadonatúj, közel tízperces bemutatót is magukkal vittek, valamint lelepleztek két gyűjtői csomagot is.
A video egy ellenséges törzs támadásával veszi kezdetét, majd két fejlesztő (JC és Max a Ubisoft Montrealtól és a Ubisoft Torontótól) közreműködésével bőséges ízelítőt kapunk a várható játékmenetből. A játék a kőkorszakban játszódik, mi pedig Takkar állatprémekkel takart bőrébe bújhatunk benne. Ekkoriban az emberek még messze voltak a tápláléklánc csúcsától és nagyjából az összes vadállat komoly veszélyt jelentett rá. Újdonság viszont, hogy az előző Far Cry játékokkal ellentétben a vadállatokat nem csak levadászni tudjuk majd, hanem akár meg is szelídíthetjük. Erre a videóban egy farkast mutatnak példaként, aki később számos feladattal megbízható lesz, emellett minden vadállat saját képességekkel rendelkezik majd. A farkas például ki tudja szimatolni a közelben ólálkodó ellenséget, amit morgással jelez, míg a baglyokat előre küldhetjük felderítőnek (sőt, akár bombázóként is használhatjuk…), a jaguárok pedig a lopakodás mesterei. A vadászat különösen fontos része lesz a játéknak, ebben pedig nagy segítség lesz egy oldalunkra állított vadállat. Az elejtett állatok prémje és húsa szolgálja ezúttal is hősünk eszközeinek fejlesztését, így időnk nagy részét cserkészéssel fogjuk tölteni. Újdonság lesz a hatalmas nyílt világ felfedezése. Míg a korábbi játékokban ezt zónákkal és rádiótornyokkal oldották meg, ez most értelemszerűen nem működhet. A térképet fedő ködöt minél több barangolással tudjuk feloldani, a tornyok helyett pedig máglyák lesznek, amelyek között lehetőség lesz gyors utazásra is.
A látottak alapján ötletesen ültetik át a már jól ismert Far Cry játékmenetet a kőkorszakba, ami a jelek szerint a 2016-os év slágere lehet. A Far Cry Primal mellett érdemes lesz odafigyelni a WiLD-ra is, de megemlíthetjük még a Robinson: The Journey-t és a Horizon: Zero Dawnt is (ezek ugyan nem kőkorszakban játszódnak, de hasonló hangulatuk lesz).
De visszatérve a Far Cry Primalre, a Ubisoft az új játékmenet-bemutató mellett két kiadást is leleplezett a napokban. Ezek közül a Digital Epex Editionben csak játékon belüli extrákra számíthatunk, hiszen csak letölthető formában lesz beszerezhető:

  • Legend of the Mammoth küldetéssorozat (Duel of beasts, The trapped elder és Hunt the hunter)
  • Blood Shasti Club – az Udam törzs vezérének, Ullnak egykori bunkója csontokból és fogakból (törhetetlen és felgyújthatatlan lesz)
  • négy fejlesztőcsomag, amelyek ritka nyersanyagokhoz és fejlesztési opciókhoz engednek korai hozzáférést

A másik csomag, a Collector’s Edition már dobozos kiadásban lesz megvásárolható és fent felsorolt digitális tartalmakon túl a következőket kínálja majd:

  • térkép Oros világáról
  • a játék zenéit tartalmazó album és a játék nyelvezetét tartalmazó album
  • 68 oldalas útmutató a játék egyedi nyelvezetéhez a hasznos szavak, kifejezések és mondatok szótára
  • mindez exkluzív gyűjtői fémtokba és dobozba csomagolva

A két gyűjtői kiadást már elő is lehet rendelni a hivatalos oldalon PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. További hír, hogy a PC-s kiadás a francia kiadó szokásainak megfelelően később fog megjelenni, de szerencsére ezúttal mindössze egyetlen hétről van szó. Míg a konzolos verzió február 23-án jelenik meg, addig a PC-s március 1-én. ■

Far Cry Primal
A legutóbbi Far Cry Primal cikkek, hírek

hozzászólások (3)

Artemius '89
Artemius '89 2015.12.06. 01:43
Kicsit kezd felbaxni az UbiSoft pofátlansága, amikor évről évre ugyan azt adják el más bőrbe bújtatva, miközben a saját vállukat paskolgatják, hogy mennyire ügyesek és innovatívak... persze nincsenek ezzel egyedül az iparban, csak most épp ők vannak terítéken
GeryG
GeryG 2015.12.06. 09:22
Van igazság abban, amit mondasz, de ettől függetlenül ez most mégis felcsigázott. És ebben legalább tényleg van valami újdonság varázsa feeling. A Far Cry 4 tényleg semmi újat nem mutatott a 3-hoz képest, ez legalább témájában új. Egyébként is az előző részekben is mindig vadászíjjal irtottam a népet, mert az volt a legnagyobb feeling, itt most nem is lesz nagyon más opció. :D

Engem inkább az a trend bosszant (és ezzel nyilván nem vagyok egyedül), ami az utóbbi években tapasztalható egyre inkább: a nagy kiadók és tapasztalt stúdiók szinte képtelenek működőképes játékot kiadni a kezükből. Kb. az összes AAA játék béta állapotban jelenik meg. AC Unity és Syndicate, Arkham Knight, most meg a Just Cause 3, hogy csak néhány címet említsek. Ez sokkal jobban feldühít...
hadrienus
hadrienus 2015.12.12. 22:42
Sosem játszottam egyik Far Cry-al sem, szerintem elég jó lesz, de ez a madárral scoutolni és a madár szemével látni teljesen elrontja az egészet. Az állatok szelidítése is lehetne kicsit hosszabb folyamat. Egyszer így odadobnék valamit egy farkasnak bekajálná aztán elharapná a torkom:D Lehetne kicsit realisztikusabb... Amúgy semmi új nincs benne.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.