Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rokh - élj túl a Marson!

Újabb nyílt világú túlélőjátékot jelentettek be.

2015.12.15. 18:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Amióta videojátékok léteznek, azóta minden korszaknak meg volt a maga vezető műfaja, stílusa és témája. Hogy csak az új évezred trendjeit vizsgáljuk, a 2000-es évek elején még leginkább a világháborús FPS-ek és stratégiák voltak divatosak – olyannyira, hogy meg is csömörlött tőlük a videojátékos társadalom. Ezeket fokozatosan váltották le a modern hadviselést feldolgozó alkotások, valamint nagyjából ezekkel egyszerre árasztottak el minket a zombis játékok is. Mostanra mindkettő kezd talán lecsengeni, helyüket pedig a nyílt világú túlélőjátékok vehetik át.
Ezek táborát fogja erősíteni a napokban bejelentett Rokh is, amely a Darewise Entertainment stúdiójában készül, és a Marsra repíti a játékosokat. A nehézségét és a kihívást éppen ez jelenti, hiszen a marsi körülmények finoman szólva sem barátságosak. Itt nem csak más játékosokkal kell megküzdenünk az életben maradásért, hanem a zord körülményekkel. Állandó élelem- és vízhiánnyal kell számolnunk, de a földinél alacsonyabb gravitáció és légnyomás is csak ront a helyzetünkön. Fel kell építenünk bázisunkat, de értenünk kell a kémiához, robotikához, programozáshoz is. Hogy a játékosokat minél nagyobb fokú együttműködésre ösztönözzék, a játékban működő rendszereket úgy tervezik meg, hogy egyedül képtelenség legyen mindet üzemeltetni.
A Rokh látványvilágáért az Unreal Engine 4 felel majd, amelynek teljesítményéről az alábbi videóban kapunk egy kis ízelítőt is. Megjelenési dátumról egyelőre nincs hír, a játék PC-re készül. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.