Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Xenonauts 2

Az XCOM indie változata 2017-ben jelenhet meg.

2016.02.05. 18:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Míg jelenleg az egész világ XCOM 2 lázban ég (na jó, legalábbis az a fele, amelyik érdeklődik a játék iránt), addig akad egy csapat, amely szép csendben bejelentette, hogy készül a Xenonauts 2. A játék első része még 2014-ben jelent meg és egész szép sikereket ért el. Hogy miért említettem az XCOM 2-t az előbb? Mert a Xenonauts nagyon hasonló témát és koncepciót képvisel: otthonunkat idegenek támadták meg, nekünk pedig gondoskodnunk kell a globális védelemről és a támadások visszaveréséről – mindezt körökre osztott csatákban.
A Xenonauts 2 az első rész alapjaira épít és nagyon radikálisan nem is kíván változtatni azokon. A játékot mindenesetre a Unity motorra ültetik át, ezáltal sokkal jobb optimalizációra számíthatunk, valamint a mod-támogatás is gördülékenyebb lesz. Emellett a fejlesztők kibővítik a harcrendszert és a technológiai fejlesztések tárházát is, de javulni fog a légi harc is (ilyen is van a játékban). A történet egy olyan fiktív világban játszódik, amelyben az idegenek épp a hidegháború kellős közepén érkeztek meg naprendszerünkbe, így a jenki és ruszki acsarkodást egy időre félre kellett tenni, hogy felvegyük a kesztyűt a kis, szürke lények seregeivel szemben.
A Xenonauts 2 megjelenése még odébb van, az idegenek leghamarabb 2017-ben érkezhetnek meg, de addig még biztos kapunk belőle egy korai változatot is. A hivatalos oldalon többet is megtudhattok a játékról. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.