Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Vampyr

Az első Vampyr képek

Milyen lehet egy vámpír „élete” az első világháború utáni Londonban?

2016.03.01. 16:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Először tavaly év elején lehetett arról hallani, hogy a Remember Me és a Life is Strange fejlesztője, a Dontnod már dolgozik is harmadik játékán. A Vampyr hivatalos bejelentésére végül néhány hónappal később került sor és akkor el is árultak néhány részletet a vámpíros szerepjátékról. Azóta viszont alig lehetett hallani a projektről, hisz akkor még javában zajlott a Life is Strange utolsó fejezeteinek fejlesztése is. A Focus Home Interactive tegnap végre megtörte a csendet és néhány képpel lepte meg a rajongókat.
A játék az 1918-as Londonba repít minket, ahol javában dúl a spanyolnátha járvány. Az egykor virágzó és nyüzsgő város szinte teljesen elnéptelenedett a pusztító vírus miatt, így nem is oly meglepő, hogy a mi kis vámpírunk eredeti foglalkozását tekintve orvos. Ez sajátos kettősséget ad majd a játéknak, hisz ugyanazokat az embereket, akik a mi potenciális vacsoránkként szerepelnek, meg is gyógyíthatjuk épp aktuális nyavalyájukból. A városban mindenfelé alkotóelemeket gyűjthetünk össze, amelyekből gyógyszereket kotyvaszthatunk. Persze vámpír lévén előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk megtizedelni az egyébként is halódó lakosságot, de ilyenkor is nagyon át kell gondolnunk, hogy kibe vájjuk fogunkat. Ugyanis az összes szereplő egyéniség lesz saját háttértörténettel és élettel. Mivel mindenki egyedi, akit egyszer eltettünk láb alól, soha többé nem térhet vissza, vagyis igazi veszteségként éli meg eltűnésüket a környezetük – ez pedig hatással lesz a város életére. Tetteink ráadásul nem csak Londonra, de saját magunkra nézve is következményekkel járnak, hisz a maradék emberségességünket is elveszíthetjük a féktelen pusztítással, vagyis rajtunk múlik, hogy milyen sorsot vívunk ki magunknak.
A Vampyr előzetesen nézve merőben különbözni fog a Dontnod korábbi játékaitól (a szereplő is első ízben lesz férfi), már csak az a kérdés, hogy a már megszokott színvonalat is hozni tudja-e. Erre a 2017-es premier után fogunk választ kapni. ■

előző
következő
Az első Vampyr képek
Az első Vampyr képekAz első Vampyr képekAz első Vampyr képekAz első Vampyr képek
Vampyr
A legutóbbi Vampyr cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!