Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Days of War a Kickstarteren

Újabb próbálkozás a második világháborús téma vissza hozatalára.

2016.03.06. 13:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Battalion 1944 néhány nap alatt aratott Kickstarter-sikere bizonyíthatja a legjobban, hogy a játékosoknak igenis lenne igénye újabb világháborús FPS-re. Mint köztudott, néhány évvel ezelőtt valóságos dömping volt a második világégést feldolgozó videojátékokból, azokon belül is elsősorban FPS-ekből és stratégiákból. Aztán változott a divat és bejött a modern hadviselés, a zombik és a kötelező túlélősdi, amelyek mostanra legalább annyira elárasztották a piacot, mint világháborús elődeik.
Talán most jött el az idő, hogy újra elővegyük a témát és igazi modern köntösbe bújtatva újra átéljük – szerencsére csak a monitorokon. Ez a gondolat hajthatja a Driven Arts csapatát is, akik új játéka, a Days of War is a világháborút dolgozná fel, ha elkészül. Ehhez viszont előbb a játékosok segítségére van szükségük, ezért elindították a Kickstarter kampányukat, ahol 100 000 dollárt szeretnének összegyűjteni. Ebből jelenleg (23 nappal a határidő vége előtt) 31 000-nél jár a mutató, vagyis bőven meg van az esély a sikerre. A fejlesztők igazi hagyományos világháborús FPS-t szeretnének készíteni, olyat, amilyenek a 2000-es évek elején voltak. Egy kompetitív többjátékos alkotásban gondolkoznak, ahol nincs falakon rohangálás, nincsenek kill-streakek, sem pedig iPAD-ről indítható drón-támadások. A játékban különböző karaktertípusok lesznek (rifleman, assault, support, machine gunner, sniper és rocket), amelyek mind más és más erősségekkel és hátrányokkal rendelkeznek, így a siker kulcsa a csapatmunka lesz. Annak is jelentősége lesz, hogy épp milyen pályán, milyen környezetben kell harcolnunk, hisz egy belga erdőben egészen más viszonyok várnak ránk, mint egy francia kisváros utcáin.
A fejlesztők még idén szeretnének elkészülni a Days of Warral, az év végi premier alfa- és béta tesztek, valamint egy korai változat is megelőzné. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elkészülhet a játék. ■


hozzászólások (2)

Skorpio90
Skorpio90 2016.03.06. 14:19
Boooooring!
stero
stero 2016.03.06. 15:13
És ez most mivel lesz több pl egy COD2-nél? Semmivel? Aha, oké.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.