Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mit tud a DirectX 12?

Egy új videóban gyűjtötték össze nekünk a fontos részleteket.

2016.03.06. 19:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár a DirectX 12 már tavaly nyár és a Windows 10 megjelenése óta elérhető, eddig alig akadt olyan játék, amely kihasználta volna a benne rejlő lehetőségeket – vagyis azokat a lehetőségeket, amiket a Microsoft nem győz kihangsúlyozni, de eddig még nem nagyon láttuk őket működés közben. A napokban egy újabb video látott napvilágot, amely az API újdonságaira hivatott felhívni a figyelmünket. A zene pörgős, a bevágott render-jelenetek mutatósak, a kijelentések hangzatosak.
Van néhány olyan játék, amely már megjelent és támogatja, vagy legalábbis támogatni fogja a DX12-t, ha egyszer elkészül az ehhez szükséges frissítés. Ilyen a Rise of the Tomb Raider, a Just Cause 3, a The Elder Scrolls Online, vagy épp a Squad. Ezek mellett több már bejelentett, de még meg nem jelent játék is támogatni fogja: a Gears of War: Ultimate Edition, a Star Citizen, a Deus Ex: Mankind Divided, a Quantum Break, vagy a Hitman. ■

hozzászólások (4)

Gerő a nyerő
Gerő a nyerő 2016.03.06. 23:48
Kérdés mekkora gépigény növekedéssel.
Creativ3Form
Creativ3Form 2016.03.07. 00:04
Lehet rosszul emlékszem, de mintha azt mondták volna még annó, hogy majd azért is lesz királyság ez a DX12, mert nem lesznek akkorák a gépigények. Ehhez képest a Gears of War valamint a Quantum Break is 16GB ramot illetve egy 4GB-s kártyát kér ajánlott gépigénynek. Szóval ez a két példa azt mutatja, hogy egy darabig bizony még kemény gépigények jönnek majd, főleg RAM terén.
stero
stero 2016.03.07. 07:41
A vicc az, hogy 8 éve még egy 30 000es kártyával bőven eljátszogattál mediumon bármilyen új játékot. Most ugyanezt egy 60 000es kártyával sem tudod megtenni, ha a játék 4gb vramot kér. Ennyit meg nem ér a grafika.
constantinee293
constantinee293 2016.03.07. 11:24
Gyerekek ne fossatok már, az előírt ajánlott gépigények inkább csak a reklámra mennek. a Battlefronthoz is 16 GB ram van írva pl és 8 al ugyanolyan tökéletesen fix 60 fps-ben elfut. Ahogy az i7 se kell és soha nem is kellett játékhoz, mégis mindenhova azt írják....és hiába van DirectX 12 ha a gyártók rosszul optimalizálnak, ez a DX 12 egy szép dolog de nem tőle kell várni a csodákat
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.