Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony dolgozik a PlayStation 4.5-ön?

A pletykák szerint olyan konzollal szeretnének előrukkolni, amelynek meg sem kottyannak a játékok 4K-s felbontás mellett sem.

2016.03.19. 22:03 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Jól sikerült az aktuális konzolgeneráció vagy sem? Ez nagyjából nem is az Xbox One és a PlayStation 4 premierje óta, hanem inkább a bejelentésük óta élő vita. Sokan vélik úgy, hogy a két konzolba jóval erősebb konfigurációt is be lehetett volna építeni, mivel kétségtelen tény, hogy míg az előző generáció a megjelenésekor fényéveket vert az aktuális PC-kre, addig a mostani bizony el-elmaradozik attól. Az egyik legtöbbet felhozott érv a PS4 és az X1 ellen, hogy esélytelenek a 4K-s felbontásra, ami PC-n – ha lassan is, de – egyre inkább teret nyer magának. Nem, hogy 4K-ban nem képesek futtatni a játékokat, de bizony sokszor még a ma már teljesen standardnak számító 1080p-vel meggyűlik néha a bajuk (főleg az Xbox One-nak). Persze a serpenyő másik tálcáján is legalább ennyi érvet találunk, amelyek az aktuális generáció létjogosultságát támasztják alá.
A jelek szerint azonban a Sony is hajlik arra, hogy változtasson a helyzeten, legalábbis erre utalnak a legújabb pletykák, amelyek szerint új konzolon dolgoznak, ez lehet a „PlayStation 4.5”. A pletykák a GDC-n pattantak ki, ahol állítólag a Sony találkozott a játékfejlesztőkkel és a konzolról beszélt nekik. Szemfüles újságírók pedig később ezeket a fejlesztőket hallották egymás közt az új konzolról sutyorogni. A hírek szerint a cél a 4K-s felbontás elérése, ehhez pedig jóval nagyobb számítási kapacitást, valamint új GPU-t vetnének be. Erre az ősszel érkező PlayStation VR miatt is szükség lehet, ugyanakkor az új konzol idén biztosan nem jelenne meg.
Természetesen a pletykák felbukkanásakor azonnal megkérdezték a Sonyt is, ám ők nem kívánnak pletykákkal és spekulációkkal foglalkozni… ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.