Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony dolgozik a PlayStation 4.5-ön?

A pletykák szerint olyan konzollal szeretnének előrukkolni, amelynek meg sem kottyannak a játékok 4K-s felbontás mellett sem.

2016.03.19. 22:03 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Jól sikerült az aktuális konzolgeneráció vagy sem? Ez nagyjából nem is az Xbox One és a PlayStation 4 premierje óta, hanem inkább a bejelentésük óta élő vita. Sokan vélik úgy, hogy a két konzolba jóval erősebb konfigurációt is be lehetett volna építeni, mivel kétségtelen tény, hogy míg az előző generáció a megjelenésekor fényéveket vert az aktuális PC-kre, addig a mostani bizony el-elmaradozik attól. Az egyik legtöbbet felhozott érv a PS4 és az X1 ellen, hogy esélytelenek a 4K-s felbontásra, ami PC-n – ha lassan is, de – egyre inkább teret nyer magának. Nem, hogy 4K-ban nem képesek futtatni a játékokat, de bizony sokszor még a ma már teljesen standardnak számító 1080p-vel meggyűlik néha a bajuk (főleg az Xbox One-nak). Persze a serpenyő másik tálcáján is legalább ennyi érvet találunk, amelyek az aktuális generáció létjogosultságát támasztják alá.
A jelek szerint azonban a Sony is hajlik arra, hogy változtasson a helyzeten, legalábbis erre utalnak a legújabb pletykák, amelyek szerint új konzolon dolgoznak, ez lehet a „PlayStation 4.5”. A pletykák a GDC-n pattantak ki, ahol állítólag a Sony találkozott a játékfejlesztőkkel és a konzolról beszélt nekik. Szemfüles újságírók pedig később ezeket a fejlesztőket hallották egymás közt az új konzolról sutyorogni. A hírek szerint a cél a 4K-s felbontás elérése, ehhez pedig jóval nagyobb számítási kapacitást, valamint új GPU-t vetnének be. Erre az ősszel érkező PlayStation VR miatt is szükség lehet, ugyanakkor az új konzol idén biztosan nem jelenne meg.
Természetesen a pletykák felbukkanásakor azonnal megkérdezték a Sonyt is, ám ők nem kívánnak pletykákkal és spekulációkkal foglalkozni… ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.