Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

A Mirror’s Edge Catalyst világáról

Érdekes új részletek láttak napvilágot a városról.

2016.03.20. 13:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA nemrégiben frissítette a Mirror’s Edge Catalyst hivatalos oldalát, ahol több érdekes részlet is debütált. Ezekből két dologról tudhatunk meg újdonságokat: a játszóterünkként szolgáló városról és az azt uralni kívánó csoportokról.
Faith otthonát egyszerűen csak Glassnak hívják, vagyis találóan az üveg városának. Ez a hatalmas felhőkarcolók miatt nem is meglepő. Nagyjából ötmillió lakosának köszönhetően Cascadia harmadik legnagyobb városának számít, amelyet három kerületre osztottak: Anchor, Downtown és Ocean Glass View.
Anchor a város leggazdagabb része, itt találjuk a gigantikus felhőkarcolók zömét is, így az összes befolyásos vállalat is errefelé székel. A felhőkarcolók árnyékában húzódnak meg a legmenőbb éjszakai clubok, a legtrendibb bevásárlóközpontok. Bár már eddig is a város ékkövének számított a kerület, a legnagyobb beruházás még nem készült el. Ez Cascadia legnagyobb bevásárlóközpontja lesz, a Bauble Mall. A város központja a Downtown nevet kapta. Az utcákon drága butikok sorakoznak szorosan egymás mellett, valamint itt találjuk az Elysium Corporation székházát is, amely a világ vezető gyógyszerészeti kutatóintézete. Egyes elemzések azonban komoly bűnözői jelenlétről számolnak be, a háztetőkön úgynevezett futárok ugrabugrálnak. Hogy a lakosságnak ebből ne legyen problémája, arról a KrugerSec biztonsági cég igyekszik gondoskodni. A harmadik kerület az Ocean Glass View vagy rövidebb nevén csak View. Ez a modern lakóövezet, amely kellemesen távol esik Downtown és Anchor zsúfolt, nyüzsgő, zajos világától. Mivel ez a kerület a tengerparton fekszik, itt találjuk a kikötőt is.
Glass városában összesen három nagy csoport tevékenykedik, mind más és más céllal és háttérrel. A legnagyobb ezek közül a Conglomerate, amely a városban működő 13 nagyvállalatot foglalja magába és lényegében ez irányítja az egész várost. A leggazdagabb, legbefolyásosabb személyek a tagjai, minden vállalat élén egy-egy család áll. A Conglomerate alá tartozik a már említett KrugerSec és az Elysium Corporation is, valamint a technológiai vívmányokért felelős Silvine Systems.
A két másik csoportosulás a Conglomerate megfúrásán, összemorzsolásán fáradozik, de egészen más eszközökkel. A Black Novembert Rebecca Thane vezeti és minden eszközt bevetnek, hogy borsot törjenek az uralkodó osztály orra alá. Kezdetben kifejezetten kerülték a civil áldozatokat, ám idővel az a nézet vált uralkodóvá, hogy a csendben tűrő és robotoló munkások is tulajdonképpen a vezető hatalom néma csatlósai és támogató – így feláldozásuk végül is nem akkora bűn. Velük szemben a Runners, vagyis a futárok csoportja egészen más nézeteket vall. Ők sem kívánnak részesei lenni a Conglomerate elnyomásának, de fennmaradásukat kisebb betörésekből és futármelókból biztosítják. A háztetőkön élnek és közlekednek, gyakran nyaktörő mutatványok révén, a KrugerSec pedig előbb lő és csak aztán nem kérdez semmit, ha meglát egy futárt.
A Mirror’s Edge Catalyst tehát egy érdekesnek ígérkező világot tár majd elénk, amely valóban rengeteget változott az első játék óta. Hogy milyen titkokat rejt, azt a május 24-i premier után tudhatjuk meg. ■

Mirror's Edge Catalyst
A legutóbbi Mirror's Edge Catalyst cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.