Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

PlayStation VR PC-re is?

Elképzelhető, hogy a jövőben más platformokra is elérhető lesz a headset.

2016.03.28. 20:41 | szerző: GeryG | kategória: VR

Hivatalosan ma jelent meg az Oculus Rift, amelyet áprilisban követ a Vive. A harmadik szereplő a PlayStation VR, amely konkurenseivel ellentétben kizárólag a PlayStation 4-gyel kompatibilis – legalábbis egyelőre. A napokban a japán Nikkei magazin készített interjút a Sony egyik munkatársával, aki az ezt firtató kérdésre a következőt válaszolta:
„Mivel a PlayStation 4 sok elemében egyezik a PC-vel, a lehetőség adott. Jelenleg a játékokra koncentrálunk és most még nincs is mit bejelentenünk, de bizonyos területeken lesznek bővítések.”
A jövőben tehát könnyen elképzelhető, hogy valamilyen formában PC-hez is csatlakoztatni lehet majd a headsetet. Erre azonban minden bizonnyal még sokat kell várni, hiszen a konzolos premierre is csak ősszel kerül sor, a Sony pedig aligha fogja rögtön más platformokra is kiadni az eszközt. Némileg ide tartozó hír, hogy újabb forrás erősítette meg a napokban felbukkant pletykát, miszerint a Sony a PlayStation 4 új, erősebb verzióján dolgozik, amely már a 4K-s tartalmak és játékok kezelésére is alkalmas lesz. Emellett a PSVR-t is jobban fogja támogatni a jelenlegi konzolnál. A hírek szerint az új kiadás miatt nem áll le a „sima” PS4 gyártása sem, valamint a két változat játékai oda-vissza kompatibilisek lesznek. Így már három forrás is megerősítette a terveket, de a Sony továbbra is hallgat. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a hivatalos bejelentésre még a PSVR októberi megjelenése előtt sort fognak keríteni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.