Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry Primal

Hamarosan frissül a Far Cry Primal

Survival játékmód és 4K-s textúrák érkeznek még ebben a hónapban.

2016.04.03. 18:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft még áprilisban bővíteni tervezi a februárban megjelent Far Cry Primalt, méghozzá egy ingyenes frissítés formájában. Ebben debütál majd az új Survival játékmód, amely egész érdekes módon teszi sokkal nehezebbé a játékot. Ezek közül is kiemelkedik a végleges halál lehetősége, mint választható opció, vagyis játékunk egészen addig tart, amíg valahol egyszer el nem bukunk. Hogy ne legyen ennyire lesarkítva a dolog, lesz egy „tartalék életünk”, amelyet felhasználása után bizonyos cselekményekkel vissza tudunk majd állítani. A végleges halál opciót nehézségi fokozattól függetlenül választhatjuk, így nem feltétlenül jár együtt a piszok nehéz játékmenettel. Csak épp sokkal nagyobb a tétje. A készítők megjegyezték, hogy a végleges halál a látomások alatt nem érvényes, hiszen az ottani küldetések ugyebár nem a valóságban zajlanak. Szintén újdonság az állóképesség-mérce, amelynek kimerülése esetén Takkar sokkal lassabbá és gyengébbé válik – épp, mint a valóságban. Ezt azonban csakis alvással, pihenéssel lehet újratölteni – épp, mint a valóságban. A minitérkép működése is megváltozik, alapesetben ki van kapcsolva, ráadásul sokkal kisebb sugarú körben fedhetjük fel a részleteit. A gyorsutazásnak ára lesz, méghozzá élelem és állóképesség formájában. Élelmet pedig sokkal nehézkesebb lesz szerezni, mivel ritkábban találkozhatunk majd levadászható vadállattal vagy emberrel.
Takkar is átesik néhány gyengítésen. Survival módban nem zúdíthatunk halált távolról ellenségeinkre a baglyunk által, valamint a lőszer elkészítése is lassabbá válik. A hideggel szemben is kevésbé lesz ellenálló, sokkal jobban kötődik majd a tűzhöz, valamint a hideg elleni védelemre is sokkal jobban oda kell figyelnünk. A sok gyengítésért cserébe viszont megnövekszik a vadász látásmód időtartama. A vadállatok viselkedése és ereje is változik, hiszen sokkal gyengébbek lesznek a harcban, viszont sokkal nehezebb lesz őket megszelídíteni. Emellett a végleges halál rájuk is vonatkozik, vagyis sokkal jobban kell rájuk vigyázni. Különösen a ritka vadakra.
A fentiek a Far Cry Primal mindhárom kiadására elérhetőek lesznek április 12-től, de a PC-sek még valaminek örülhetnek majd: 4K-s felbontású textúrákat is kapnak. A Ubisoft április 7-én este 18:30-tól élő közvetítésben fogja bemutatni a Survival játékmódot. A frissítésről bővebben a Ubisoft blogján olvashattok. ■

Far Cry Primal
A legutóbbi Far Cry Primal cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.