Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris

Grand strategy az űrben az Europa Universalis alkotóitól.

2016.04.20. 11:55 | szerző: Blade Runner | kategória: Játék

A Paradox Development Studio a sok-sok történelmi hűségű stratégiai játékuk (Europa Universalis, Hearts of Iron stb.) után számukra ismeretlenebb vizekre hajózik, ugyanis hamarosan egy távoli jövőben játszódó űrstratégiai játék jelenik meg tőlük, Stellaris címmel. A május 9-én megjelenő játék egy klasszikus 4X birodalomépítő űrstratégia, valamint a Paradox által meghonosított, Europa Universalis jellegű játékok keveréke, beleértve a lassú, megállítható valós idejű játékmenetet. A Stellaris játéktere óriási léptékű, akár 1000 csillagrendszert is tartalmazhat, minden csillagrendszerben bolygókkal és holdakkal. Ekkora méretek mellett lehetetlen persze mindent a játékosnak kézzel vezérelnie, ezért sok menedzselést megkönnyítő játékelemet is beépítettek a fejlesztők, amellyel a játék mérete és összetettsége ellenére remélhetőleg kezelhető maradt. A hódításon és kolonizáláson kívül sokkal nagyobb hangsúlyt kap a diplomácia, ellentétben azzal, ahogy azt a hasonló játékokban megszoktuk - de ez persze nem meglepő a fejlesztőktől, hiszen korábbi játékaik is kifejezetten összetett diplomáciával rendelkeztek. Ezen túlmenően ott vannak a szokásos játékelemek is, mint a kutatás, hajótervezés és -építés, bolygó-terraformálás, felderítés, flották, hajócsaták, bolygóbombázás és -elfoglalás, hogy csak a legfontosabbak említsem. Ez így első nekifutásra rendkívül összetett játékmenetre utal, bízom benne, hogy okos automatizálással és segítő játékelemekkel mindezt sikerül menedzselhető szinten tartani a hamarosan kiadásra kerülő játékban. ■

előző
következő
Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris
Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris
Stellaris
A legutóbbi Stellaris cikkek, hírek
  • 2016.05.25. | Cikk » Ismertető/teszt
    Stellaris

hozzászólások (5)

AsgorDragov
AsgorDragov 2016.04.20. 14:13
Na ez jól hangzik, az ígéretek és képek alapján is egy jó stratégia.
Remélem akár utóbb is lesz hozzá magyarítás.
Csak egy kérdés merült fel bennem: A csatákban lesz érdemi szerepünk befolyásunk, vagy csak látványnak lesz hogy nézzük hogy maguktól esnek egymásnak és derül ki mennyire győz a több-nagyobb-erősebb statisztikájú sereg?
Blade Runner
Blade Runner 2016.04.20. 16:37
Egy kicsit talán túl komplex, remélem elkerülik a MOO III csapdáját.
Nagyon sok beavatkozásra a csatákban nem láttam lehtőséget az eddigi végigjátszások alapján, talán még bele tudnak tenni valami stratégiai-taktikai pluszt a csatákba is a kiadásig, eddig az erősebb/több győz elve érvényesült, ami lássuk be, az esetek nagy többségében a valóságban is eldönti a csaták kimenetelét.
ivanova36
ivanova36 2016.04.20. 16:55
Azért volt rá példa az Imperium Galactica 1-2 esetében de még az SW: Empire at Warban is, hogy kis létszámú, gyenge csapattal is le lehetett győzni a támadókat.
Imperium Galactica 2-nél meg nem is volt ritka, ha megfelelően építkeztél az adott bolygón. Akkor a gép szépen lassan betiplizett az erődjeid elé, egyesével, libasorban.
Pedig ha ilyen szintű rts-4x nem lesz benne az sajnálatos lenne.
Blade Runner
Blade Runner 2016.04.20. 17:15
Így látatlanban és végigjátszás nélkül nehéz bármit is mondani. Elég nagy csapat fejleszti a játékot, így elképzelhtőnek tartom, hogy kiadásig még alaposabban belepiszkálnak a csata stratégiai-taktikai részébe, de ha azt a vonalat viszok végig, amit az EU-nál, akkor olyan komolyabb beavatkozásra szerintem nem lesz lehetőség.
warcat
warcat 2016.04.20. 20:30
Paradox,egyből ahogy végre kapott árat Steamen,preorderelve :)
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.