Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Act of Aggression

Megérkezett az Act of Aggression: Reboot Edition

A felújított kiadásban alaposan leegyszerűsítették és felgyorsították a játékmenetet.

2016.05.12. 01:37 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A stratégiai játékairól ismert Eugen Systems tavaly jelentkezett eddigi legutóbbi alkotásával, az Act of Aggressionnel. Az az óta eltelt hónapokat sem lazsálással töltötték, de egyelőre nem következő játékukon dolgoztak, hanem a legutóbbinak a felújításán. Kicsit talán fura lehet egy bő féléves alkotás esetében máris felújításról beszélni, de tény, hogy elkészült az Act of Aggression: Reboot Edition. Ez valójában inkább nevezhető egy nagyobb játékmeneti frissítésnek, ugyanis elsősorban erről van szó. A fejlesztők alaposan leegyszerűsítették és ezáltal fel is gyorsították a játékmenetet, hogy az sokkal inkább az akcióról szóljon. A kutakból nyert olaj mostantól automatikusan pénzzé változik, nem kell erre külön odafigyelnünk. A bázisépítés is átalakul: a hagyományos stratégiai játékokhoz hasonlóan a bázisépítő egységek vezérelhetővé váltak. A repülőgépeket sem kell többé külön irányítanunk, csak megadni nekik a célpontot és azok már repülnek is, hogy porig rombolják. Ezeken túl általánosságban is sokat gyorsítottak a játékmeneten. Az egységek reakcióideje a felére csökkent, jobban gyorsulnak, erősebben fékeznek és gyorsabban kanyarodnak.
A Reboot Edition az eredeti kiadástól teljesen függetlenül vásárolható meg a Steamen, ráadásul ma még fél áron szerezhető be. Ez persze csak azoknak lehet érdekes, akik korábban nem vették meg az előző verziót. Aki viszont korábban már bezsákolta, az ezt a kiadást ingyen tölteti le és szabadon válthat a két változat között. ■

Act of Aggression
A legutóbbi Act of Aggression cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Barthezz
Barthezz 2016.05.12. 10:42
Érdekesen hangzik, bár a felsoroltak közül néhány dolog már a patch-ek után is jelen volt (pl. a repülők automatikus támadása). Mivel a kampányból már csak 3 küldetés van hátra, így most már befejezem a régebbi játékmenet alapján, vélhetően a mentések sem lennének kompatibilisek. Ha korábban jön ez a frissítés pár hónappal, akkor lehet ezzel álltam volna neki a kampánynak.

Az újítások közül az irányítható bázisépítő egységeket tartom a legfontosabbnak. Nagyon megkeserítette az eredeti játékmenetet, hogy egyrészt egy már megrendelt építést így alig lehetett visszavonni, másrészt követhetetlen volt a bázisépítő egységek útja és sorrendje, a távoli pontokat csak nagyon későn érték el. Az erőforrások egyszerűsítése a leírás alapján nem teljesen tiszta számomra, az olajból eddig is automatikusan pénz lett, csak silókat kellett építeni a felhalmozáshoz. Ha azt értik ezalatt, hogy a másik 2 erőforrás (fém és ritka anyag) kivételre kerül, az viszont egy nagyon rossz irányú butítás lenne. A játék sava borsát éppen a 3 erőforrás kitermelésnek megfelelő balanszolása adta, ami oldalanként és a játék szakaszát illetően is eltért. Pl. az US Armynak az elején pénz kell sok, majd fém, a Chimerának ezzel szemben az elején kell több fém, majd a pénz kerül fókuszba, a játék utolsó szakaszán pedig a ritka anyag. A Cartel ezzel szemben már a játékszakasz közepén is sok ritka anyagot igényel, viszont ők ezt a megfelelő épületek felhúzásával önmaguk is elő tudják állítani.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.