Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hol csúszott el a 2013-as SimCity?

A kreatív rendező megadja a választ, amit egyébként is mindenki tud.

2016.05.24. 15:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A SimCity azon kultikus sorozatok közé tartozik, amely bár közel három évtizedes múltra tekint vissza, „mindössze” hat epizódot (és néhány mellékágat, remake-t, ilyesmit) élt meg. Az egyes játékok között rendre évek teltek el, ám az újabb és újabb visszatérések mindig remekül sikerültek – kivéve a legutóbbi és talán az azt megelőző alkalmat. A SimCity 4 után jött ugyebár a SimCity Societies, amely megpróbált elszakadni az addig ismert játékmenettől és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a lakosság különböző társadalmi rétegei igényeinek kielégítésére. Nem volt ugyan rossz játék, csak épp a rajongók nem ezt várták. A 2013-as – eddigi legutolsó – SimCity is sajnos csalódásként vonult be a videojátékos történelembe. Bár a készítők visszatértek a sorozat eredeti koncepciójához, egy ponton nagyon elbaltázták a projektet, amely így menthetetlenül mehetett is a süllyesztőbe. A napokban a játék kreatív rendezője, Ocean Quigley egy interjú során válaszolt arra a kérdésre, hogy mi is volt ez a pont.
„Az EA sokkal inkább egy alapot akart, egy olyan folyamatosan elérhető alapot, amelyre aztán építhetett. Ebből a megbízásból jöttek a szerverek és az online cuccok. És így visszatekintve szerintem ez volt a végzetes hiba benne.”
Vagyis Quigley immáron hivatalosan is elismerte azt, amit a játékosok már három éve tudnak: a SimCity azért bukott meg, mert az EA ráerőszakolta az állandó netkapcsolatot és a kötelezően online játékot. ■

SimCity
A legutóbbi SimCity cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.