Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Top 10 az új Arma3 frissítésben

Mi az a 10 változás, ami a legjobban tetszik a cseh fejlesztőknek?

2016.06.02. 06:57 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Annyira büszkék a Bohemia Interactive fejlesztői (marketingesei?) a tegnapelőtt már megénekelt 1.60-as frissítésre, hogy egy látványos csokorba szedték a - szerintük - 10 legfontosabb újítást. A korábbi hírünkben párat mi is kiemeltünk, de hát legyen, nézzükm mik is szerintük a legérdekesebbek:

  1. Látványvilág fejlesztése - Tényleg nagyon szép lett sok minden - különösen a víz -, de azért az általuk használt "fotórealisztikus" kifejezést még nem használnám. Különösen a távoli domboldalak néznek ki még mindig úgy, mintha Google Earth-ben lennénk. De a hivatalos oldalon több képen is megnézhetjük az összehasonlítást a régebbi és az új grafikai megjelenítéssel.
  2. Sántikálás - Az Arma részekben mindig fontos volt a sebesülési rendszer, hiszen nem csak egy HP csíkunk van, ami fogy, hanem testrészenkénti rendszer. Eddig lábsérülés esetén csak kúszni lehetett, mostantól már sántikálni is.
  3. Újraéledő képernyő - A legtöbb FPS-ben fontos pont a respawn, így van ez az Armában is. A frissítés óta még összetettebb lett az a felület, amely halálunk után vár, hogy hol és hogyan éledjünk újra.
  4. A nehézségi fokozatokat is finomították. Régen se annyi volt az Arma nehézségi szintje, hogy könnyű, közepes, nehéz, hanem részletesen be lehetett állítani, hogy mit is jelentsen a játékban a nehézség. De mostantól még több mindent állítgathatunk annak érdekében, hogy a legtöbb kihívást jelentse a játék, de mégiscsak élvezetes maradjon.
  5. Célzási segédletek - Az Arma nemcsak egy FPS, hanem katonai szimulátor is. Így aztán épp olyan fontos a harckocsik, repülők, helikopterek szimulációs része, mint a gyalogságé. Azonban a modern járművekben rengeteg technológiai segítség áll a személyzet részére a célzáshoz. Ezekből kaptak még többet azok a játékosok, akik inkább a üzemanyag szagát szeretik jobban, mint a fűben kúszást.
  6. Lefogótűz - A valóságban ritkán okoznak a katonák sérülést az ellenségnek direkt tűzben, a legtöbbször lefogó tüzet adnak rá, ami hátrányos helyzetbe kényszeríti őket. A lefogótűz már egy korábbi frissítésben megjelent ugyan, de most rajparancsnokként az MI irányította beosztottjainknak is parancsba adhatjuk egy hely lefogását.
  7. Eden szerkesztő újítások - A legutóbbi nagy patch-csel került a játékba a 3D-s szerkesztő. Ennek adtak most még több újítást és hasznos segítséget: mint például amikor listából keressük a lerakandó objektumot, akkor egy kis előnézeti képpel láthatjuk, hogy mi is az, ha a neve nem lenne elég beszédes.
  8. Gyors játékkezdés - Ez inkább a kommerszebb FPS-ek sajátja, de hát persze miért ne: nincs kedved egy jó küldetést keresni, hanem azonnal lövöldözni akarsz? Itt a Quick Play.
  9. Vonalrajzolás - Ez dedósabbnak hangzik, mint ami. Eddig ugyanis játék közben letehettünk ugyan jelzőket a térképre, amivel segíthettük csapattársaink dolgát (pl. egy tüzérségi megfigyelő, ha látott egy ellenséges célpontot, akkor bejelölhette a térképen, és így az aknavetős co-op társa odapörkölhetett egyet), azonban nem lehetett szabad kézzel rajzolni, ami sokszor nagyon hasznos egy taktikai tervezésnél.
  10. Pontozási statisztika képernyő - Ilyen ugye minden FPS-ben van a csaták végén, és persze az Armában is volt. Most csak szebb lett és összeszedettebb. Azonban az Arma tipikusan nem az a játék, ahol az a menő, aki több ellenséget ölt meg.

Ennyit mára a technika és az Arma 3 újdonságaiból. Ahogy a fejlesztőket ismerem, hamarosan egy látványos video is érkezik majd az újdonságok bemutatásával... ■

Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.