Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hackerek - fejlesztők 1:1?

Eddig tartotta magát a Denuvo másolásvédelme?

2016.07.06. 15:37 | szerző: GeryG | kategória: Játék

„Nem veszek meg játékok, hisz úgyis fent van torrenten…” – hányszor, de hányszor hallottam már ilyen és ehhez hasonló bölcsességeket? És valóban, amióta videojátékok léteznek, a fejlesztők macska-egér harcot vívnak a hackerekkel, akik azzal töltik szabadidejüket (vagy ezt ma már főállásban is lehet csinálni?!), hogy feltörik a játékaikat, hogy aztán mindenki ingyen és bérmentve szórakozhasson velük.
Mára eljutott odáig a sztori, hogy külön cégek foglalkoznak azzal, hogy feltörhetetlen másolásvédelmi rendszereket fejlesszenek ki. Sok változat létezett/létezik, de ezek egyike sem tudta különösebben megnehezíteni a kódtörők dolgát: SecuROM, SafeDisc, StarForce, Tagès. Ezeket mind sikerrel feltörték (na jó, a StarForce és a Tagès talán okozott némi fejtörést anno).
Aztán nem is olyan régen felbukkant egy újabb technológia, a Denuvo. Persze ez sem feltörhetetlen, csak épp annyira bonyolult a kijátszása, hogy legalább azt elérték vele a fejlesztők, hogy játékaik ne virítsanak a legnagyobb fájlmegosztókon rögtön a premier napján (vagy néha még azt megelőzően…). Ezt a másolásvédelmet használja többek között a Ubisoft, a Square Enix, az EA és még sok más kiadó és fejlesztő. De úgy látszik, hamarosan ennek is leáldozhat.
Egy orosz hackercsapat ugyanis azzal henceg, hogy feltörték a Rise of the Tomb Raider védelmét. Erről egy bő húszperces videót is közzétettek, amelyen a folyamat és végül maga a játék is látható. Persze szinte azonnal jöttek a kételkedők is, akik szerint az egész hókuszpókusz hamisítvány. Hogy mi az igazság, az egyelőre bizonytalan, a Denuvo részéről is csak annyit nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, hogy nehéz lenne megmondani, valóban feltörték-e a rendszert. És hozzáteszik, hogy a Denuvo védelmét eddig is „csak” nehezen feltörhetőnek tartották, nem pedig feltörhetetlennek… ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.