Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A közeljövőben ne számítsunk új PC-s EA Sports játékokra

A FIFA-szérián kívül gyakorlatilag nem jelenik meg sportjáték a kiadótól PC-re, és ez a közeljövőben nem is fog változni.

2016.07.13. 13:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA egyike a világ vezető videojáték-kiadóinak, amelynek egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ága az EA Sports vonal. A különféle sportágakat feldolgozó játékok zöme egy időben PC-re is megjelentek, ám a néhány évvel ezelőtti trendet követve szép lassan elkoptak a PC-s átiratok. NHL, NBA Live, Madden NFL, F1, PGA Tour, FIFA… Ezek egykor mind elérhetőek voltak asztali számítógépekre is, ám mára eljutottunk oda, hogy közülük egyedül a FIFA tartja magát, minden más széria konzol-exkluzívvá vált – vagy épp eleve csak konzolokra jelent meg, mint a UFC, a Grand Slam Tennis, vagy a Fight Night sorozatok.
A napokban a Game Informer magazin interjút készített a kiadó két stúdióvezetőjével, Cam Weberrel és Matt Bilbey-vel, akik az okokról és a jövőről is szót ejtettek. Elmondásuk szerint a PC-s kiadás mindig igény kérdése, ez magyarázza a FIFA jelenlétét is, hiszen a focit a világ minden táján szeretik, így arra van a legnagyobb kereslet. Ugyanez viszont már nem mondható el az amerikai fociról, a jégkorongról vagy épp a kosárlabdáról. Mivel a legtöbb sorozattal évekkel ezelőtt kivonultak a PC-s piacról, egyre nehezebbé válik oda visszalépni, ennek ellenére folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket és a megfelelő időben vissza fognak térni. Az EA saját berkein belül egyre jobban előtérbe helyezi a Frostbite motor használatát, ez pedig javíthat a PC-s átiratok helyzetén is.
Idén azonban még nem számíthatunk változásra, hiszen a Madden NFL 17 augusztusban, az NHL 17 és a FIFA 17 szeptemberben, míg az NBA Live 17 októberben fog megjelenni – közülük egyedül a FIFA 17 készül el PC-re is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.