Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A közeljövőben ne számítsunk új PC-s EA Sports játékokra

A FIFA-szérián kívül gyakorlatilag nem jelenik meg sportjáték a kiadótól PC-re, és ez a közeljövőben nem is fog változni.

2016.07.13. 13:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA egyike a világ vezető videojáték-kiadóinak, amelynek egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ága az EA Sports vonal. A különféle sportágakat feldolgozó játékok zöme egy időben PC-re is megjelentek, ám a néhány évvel ezelőtti trendet követve szép lassan elkoptak a PC-s átiratok. NHL, NBA Live, Madden NFL, F1, PGA Tour, FIFA… Ezek egykor mind elérhetőek voltak asztali számítógépekre is, ám mára eljutottunk oda, hogy közülük egyedül a FIFA tartja magát, minden más széria konzol-exkluzívvá vált – vagy épp eleve csak konzolokra jelent meg, mint a UFC, a Grand Slam Tennis, vagy a Fight Night sorozatok.
A napokban a Game Informer magazin interjút készített a kiadó két stúdióvezetőjével, Cam Weberrel és Matt Bilbey-vel, akik az okokról és a jövőről is szót ejtettek. Elmondásuk szerint a PC-s kiadás mindig igény kérdése, ez magyarázza a FIFA jelenlétét is, hiszen a focit a világ minden táján szeretik, így arra van a legnagyobb kereslet. Ugyanez viszont már nem mondható el az amerikai fociról, a jégkorongról vagy épp a kosárlabdáról. Mivel a legtöbb sorozattal évekkel ezelőtt kivonultak a PC-s piacról, egyre nehezebbé válik oda visszalépni, ennek ellenére folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket és a megfelelő időben vissza fognak térni. Az EA saját berkein belül egyre jobban előtérbe helyezi a Frostbite motor használatát, ez pedig javíthat a PC-s átiratok helyzetén is.
Idén azonban még nem számíthatunk változásra, hiszen a Madden NFL 17 augusztusban, az NHL 17 és a FIFA 17 szeptemberben, míg az NBA Live 17 októberben fog megjelenni – közülük egyedül a FIFA 17 készül el PC-re is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.