Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Shadow Tactics gamescomos élmények

Hangulatos játék készül a Mimimi Productionsnél.

2016.08.21. 15:23 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2016

Az elmúlt napokban rengeteg játékhoz volt szerencsém a gamescomon, köztük olyan címekkel, mint a Battlefield 1, a World of Warcraft: Legion, a FIFA 17, vagy a Vampyr. Mégis az egyik legérdekesebb prezentációt Dominic Abé, a Mimimi Productions alapítója tartotta, aki a csapat új játékát, a Shadow Tactics – Blades of the Shogunt mutatta be.

Shadow Tactics gamescomos élmények

A projekt már korábbi bejelentésekor is felkeltette a figyelmemet, mivel gyerekkoromban imádtam a Commandos és később a Desperados játékokat, ez pedig nagyon hasonló játékélményt ígért. A hasonlóságot Abé sem tagadta, sőt, ő maga is úgy fogalmazott, nagy rajongója ezeknek a játékoknak és régóta szeretett volna hasonlót készíteni. Így született meg a Shadow Tactics, amelyet elsőre egy szamurájos, ninjás Commandosként lehetne leírni.
A prezentáción egy olyan küldetést láthattunk, amely nem lesz benne a teljes játékban, inkább csak a játékmenetet hivatott bemutatni. Ebben az irányítható öt karakterből kettőt, a harcost és a fiatal tolvajlányt láthattuk akció közben. Ahogy az egy ilyen játéktól várható, mindketten másban erősek, más eszközöket használnak, ezáltal más megoldásokat kínálnak egy-egy szituációra. A lány például sokkal lassabban képes elrejteni egy testet, hiszen jóval gyengébb, cserébe sokkal mozgékonyabb, sokkal könnyebben mászik fel bizonyos helyekre. A küldetésben meg kellett mérgeznünk célpontunkat, ám ehhez előbb a közelébe kellett férkőznünk. Csakhogy egy rakás őr vette körül, akiket el kellett tennünk láb alól vagy ki kellett játszanunk őket. A támadásainkhoz fel is használhatjuk a környezetünket, balesetnek állíthatjuk be azokat. Így a holttestek sem keltenek akkora gyanút. Bizonyos karakterekkel csapdát is állíthatunk. Lesznek éjszakai és havas pályák is, ezek mind más jelleget adnak majd a küldetésnek. A hóban például lábnyomokat hagyunk, amit észre vesznek az őrök és követni is kezdik. Ez pedig újabb csapdaállítási lehetőséget kínál. A játékmenet tehát egy az egyben a már említett játékokra hajaz, de jótól lopni nem bűn, az ott jól működő dolgok (mint az őrök látóterének megjelenítése) itt is jól működnek.

Shadow Tactics gamescomos élmények

A fejlesztők elmondása szerint az öt karakter sosem lesz egyszerre a pályákon, de a küldetéseket úgy építik fel, hogy váltogatják majd a szereplőket, így véve elejét, hogy minden feladatot egy kedvenccel akarjunk megoldani. Egy-egy misszió nagyjából 1-2 órát vesz majd igénybe és 10-12 ilyen fejezetből áll majd a sztori. A látvány egyébként teljesen korrektnek tűnt, kicsit rajzfilmszerű hatást keltett, de ez jól illeszkedett a hangulathoz.
A Shadow Tactics – Blades of the Shogun továbbra is előkelő helyet foglal el a kívánságlistámon. Bátran ajánlom már most a műfaj rajongóinak figyelmébe, mert az utóbbi időben ritkák az ilyen játékok, mint a fehér holló. Aki szeretett a zöld sapkás kommandóssal és társaival a világháborúban, esetleg John Cooperrel és bandájával a vadnyugaton lopakodni és taktikusan becserkészni az ellent, az biztosan jól fog szórakozni a szamurájok korában is. A megjelenésre a tervek szerint még ez év vége előtt sor fog kerülni PC-n, Macen, Linuxon, valamint PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.