Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Érdekes jövőképet fest a State of Mind

A Daedalic Entertainment kalandjátéka is kint volt a gamescomon, hol kicsit közelebbről is szemügyre vehettük.

2016.08.22. 19:33 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2016

A német Daedalic Entertainment kalandjátékaitól megszokhattuk, hogy többnyire mókás történeteket mesélnek el tipikus német humorral fűszerezve és könnyed, rajzfilmszerű grafikával tálalva. Nos, e jelzők közül egyiket se lehet ráaggatni a stúdió következő kalandjátékára, a State of Mindra, amelyet a gamescomra is magukkal vittek. A történet a nem is oly távoli jövőben, 2048-ban játszódik, amikorra az emberiség meglehetősen magas technológiai fejlettséget ért már el. Ennek köszönhetően az is lehetővé vált, hogy az emberek feltöltsék tudatukat egy a valóságnál sokkal szebb és szerethetőbb virtuális valóságba. A sztori hőse egy újságíró, aki történetesen utálja az új technológiai vívmányokat és ódzkodik azok bárminemű használatától. Csakhogy emberünk elméjét - vélhetően szabad akarata ellenére – elkezdik feltölteni a virtuális világba, amikor egy terrortámadás következtében a folyamat félbeszakad. Hősünk egy sikátorban tér magához, emlékeinek egy jelentős része pedig hiányzik. Csak arra emlékszik, hogy volt egy felesége és gyereke, de azokat nem találja otthon. Hamarosan rájön, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért nyomozni kezd (miután elzavarta a felesége által csak a napokban felbérelt háztartási droidot). Ennek eredményeként ébred rá, hogy tudata hiányzó része nem veszett el, csak épp ott lebeg a virtuális térben és épp annyira tanácstalan a hogyan továbbot tekintve, mint ő.

Érdekes jövőképet fest a State of Mind

A játék erre a kettősségre épít, hol hősünk egyik énjét irányíthatjuk a nyomorúságos valóságban, hol pedig a másikat a sokkal szebb virtuális létben. És persze előbbivel valahogy meg kell győznünk az utóbbit, hogy hiába olyan szép ott minden, inkább mégis térjen vissza a hús-vér testébe. Nem lesz könnyű feladat. A játékmenet egyébként a szokásos kalandjátékos elemekre támaszkodik, vagyis rengeteget kell beszélgetnünk a szereplőkkel, a dialógusok során mi választhatjuk ki, hogy mikor mit reagálunk. A környezetünk felfedezésének is fontos szerepe lesz, mert ezáltal érthetjük meg jobban a játék világát és annak eseményeit. Lesz telefonunk is, amelyen szintén kommunikálhatunk majd másokkal. Az érdekes játékmenethez egyedi látványvilág is társul, amely bár teljesen 3D-s, meglehetősen minimalista jelleget ölt. Mindez a gamescomos prezentáció alapján jól passzol a játék hangulatához, amely kimondottan komor jövőképet fest elénk.
A State of Mind a tervek szerint még idén meg fog jelenni PC-re, Macre és Linuxra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

State of Mind
A legutóbbi State of Mind cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.