Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Vikings - Wolves of Midgard

Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények

Ígéretes hack’n’slash játék érkezik jövőre.

2016.08.23. 13:01 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2016

Az idei gamescomon több szerepjáték bemutatóján is megfordultunk, ezek közé tartozott a Kalypso Media standján helyet kapó Vikings – Wolves of Midgard is, amelyet a vezető programozó, Ján Turán mutatott be.
A játék története egy apró viking faluról szól, amelynek mi is lakói vagyunk. Épp szokásos vadászatról térünk vissza, amikor szörnyülködve látjuk, hogy a falut megtámadták és a lakosság nagy részét lemészárolták vagy elhurcolták. Nincs más hátra, mint a bosszú, amihez az első segítséget a falu kovácsa adja, aki útbaigazít minket, merre is induljunk. Kalandjaink során a korábbi lakókat kell megmentenünk és visszakísérnünk a faluba, akik ezután visszatérnek hétköznapi életükhöz. Általuk építhetjük újra egykori otthonunkat, mivel mindenki teszi a dolgát, valamilyen extra szolgáltatást nyújtva a falunak: kereskedő, kovács, gyógyító stb. Ezek műhelyeit és otthonait idővel fejleszthetjük is, így juthatunk később értékesebb felszerelésekhez.
Mivel egy Diablo-szerű akció-szerepjátékról van szó (vagyis a játékmenet, a látványvilág és a kameranézet is hasonló), nem maradhat el a karakterfejlődés sem. A fejlesztők nem a szokásos osztályválasztós megoldás mellett döntöttek, inkább picit variáltak rajta. Karakterünk (akinek külsejét azért alakíthatjuk) képességei és különleges támadásai a használt fegyverekhez kötődnek, vagyis ha lecseréljük azokat, elveszítjük a hozzájuk tartozó támadásokat is. Lesz varázslás is, ezt a pályákon szerzett rúnák és talizmánok segítségével hívhatjuk elő. A játék nem nyílt világban játszódik, előre definiált pályákat kapunk, előre lefektetett célokkal. Lesznek téli, fagyos pályák is, ahol nem csak a szörnyek (goblinok, farkasok, óriások, jégszörnyek és hasonlók) jelentenek ránk veszélyt, hanem a hideg is. Hogy ne fagyjunk halálra, időnként meg kell állnunk egy-egy tábortűz mellett, hogy felmelegedjünk. Ha egy pályán teljesítettünk minden fontos feladatot, később is visszatérhetünk, hogy a véletlenszerűen generált szörnyekkel csatázzunk vagy feltérképezzük a korábban még fel nem fedezett részeket is. Mindezt azonban mindig csak a sztori aktuális pályája előtti utolsó négy pályán tehetjük majd meg. A történetet egyébként barátainkkal közösen is teljesíthetjük, a kooperatív módba bármikor bárki be- vagy kiszállhat.
Manapság egyre több játék dolgozza fel a skandináv mitológiát, de a Vikings – Wolves of Midgardra a látottak alapján mindenképp érdemes lesz odafigyelni. A megjelenésre a tervek szerint 2017 első negyedévében számíthatunk PC-n, Macen és Linuxon, valamint PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■

előző
következő
Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények
Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények
Vikings - Wolves of Midgard
A legutóbbi Vikings - Wolves of Midgard cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.